Jaarcijfers PSV: kampioensjaar 2023/24 is ook financieel succes

Reacties

PSV heeft tijdens het afgelopen seizoen bijna tien miljoen euro winst gemaakt. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de landskampioen van het boekjaar 2023/24, die maandag zijn gepresenteerd.

Jaarcijfers PSV: kampioensjaar 2023/24 is ook financieel succes
© Pro Shots

Zo was het afgelopen seizoen dus niet alleen een sportief, maar ook een financieel succes. Zo brengt PSV de jaarcijfers zelf althans naar buiten. De Eindhovenaren werden in de Eredivisie met een straatlengte voorsprong kampioen en bereikten in de Champions League de achtste finale, waarin latere finalist Borussia Dortmund te sterk was.

PSV schrijft de winstcijfers niet alleen toe aan die sportieve successen, maar ook aan een recordomzet voor de merchandise, de commerciële afdeling en de kaartverkoop. De stijgende kosten van 141 miljoen euro zijn daardoor ruimschoots gedekt. Ook is het eigen vermogen met meer dan veertig miljoen terug op het niveau van voor de coronacrisis.

Transfers
Qua transferresultaten boekte PSV een nipte winst van 2,7 miljoen euro. De verkoop van Ibrahim Sangaré aan Nottingham Forest bracht alleen al 35 miljoen euro in het laatje, verder werden spelers als Erick Gutiérrez, Xavi Simons en Yorbe Vertessen voor enkele miljoenen verkocht. Daartegenover stond de komst van Noa Lang, Hirving Lozano en Jerdy Schouten.

Dit boekjaar is er tot nu toe geen sprake van een positief transferresultaat, omdat PSV meer uitgaf aan inkomende spelers dan dat er door het vertrek van Jordan Teze en Jason van Duiven binnenkwam. De winterse transfer van Lozano naar San Diego is nog niet meegerekend. PSV verwacht door de CL-deelname ook dit boekjaar weer winst te maken.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.