Arsenal trekt portemonnee voor prijswinnende doelman

Reacties

David Raya maakt definitief de overstap van Brentford naar Arsenal, waar hij een meerjarig contract tekent. De 28-jarige doelman won afgelopen seizoen als huurling de Golden Glove in de Premier League.

Arsenal trekt portemonnee voor prijswinnende doelman

Die prijs wordt toegekend aan de keeper met de meeste clean sheets. Raya hield zestien keer zijn doel schoon. Een verrassende ontwikkeling, want een jaar geleden leek Engels international Aaron Ramsdale het seizoen in te gaan als eerste doelman van Arsenal. Maar Mikel Arteta koos voor zijn landgenoot en dat vertrouwen betaalde zich uit. Raya was ook in de Champions League belangrijk met twee reddingen in de penaltyreeks tegen FC Porto in de achtste finale.

Nu betalen The Gunners volgens Engelse media ruim 30 miljoen euro om Raya over te nemen van Brentford. Toen die club nam Championship speelde, nam het de Spanjaard voor ruim 3 miljoen euro over van Blackburn Rovers. Daar speelde Raya, reservedoelman van Spanje op het EK, in de jeugdopleiding.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer David Raya
Meer over David Raya
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.