Arsenal wint met Timber in basis na pingels, remise Chelsea tegen Hollywood-club

Arsenal heeft in de nacht van woensdag op donderdag gelijkgespeeld in een oefenduel met Bournemouth, waarna het na strafschoppen uiteindelijk alsnog won. Jurriën Timber had een basisplek en deed een uur mee. Chelsea kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Wrexham.

Arsenal
Arsenal
ns
1 - 1
AFC Bournemouth

Voor Arsenal stond het eerste oefenduel van dit seizoen op het programma. De Noord-Londense ploeg is op trainingskamp in de Verenigde Staten, waar het een wedstrijd speelde tegen Bournemouth. De van een zware knieblessure herstelde Timber mocht in de laatste wedstrijd van vorig seizoen al even invallen, maar had nu voor het eerst weer een basisplaats.

Bij Arsenal verschenen verder ook voormalig Feyenoorder Reiss Nelson, Eddie Nketiah, Thomas Partey, Fabio Vieira en Ben White aan de aftrap. Na rust kwamen er nog meer grote namen binnen de lijnen. Aan de overkant kwamen voormalig Eredivisie-spelers Milos Kerkez, Marcos Senesi en Dominic Solanke in actie. Binnen twintig minuten zorgde Vieira voor de voorsprong. Hij werkte een voorzet van Nelson technisch fraai binnen met een volley.

Een ruim kwartier voor tijd maakte Antoine Semenyo gelijk. Na een fout van de in Nederland geboren invaller Omar Rekik, broer van Karim, schoot Semenyo met veel fortuin raak. Uiteindelijk won Arsenal na penalty's door missers van Philip Billing en Ryan Christie.

Chelsea
Chelsea
2 - 2
Wrexham
Wrexham

Ook Chelsea oefende afgelopen nacht. Daar maakte de van Barcelona overgekomen zomeraanwinst Marc Guiu zijn officieuze debuut in de spits. Ook ex-PSV'er Noni Madueke stond in de basis.

Christopher Nkunku opende de score vanuit de rebound. Luke Bolton en Jack Marriott zorgden ervoor dat Wrexham, dat in handen is van enkele bekende Hollywood-acteurs, op voorsprong kwam. Tien minuten voor tijd was Lesley Oguchukwu op aangeven van voormalig Vitesse-spits Armando Broja verantwoordelijk voor de 2-2 met een schuiver.