Arsjavin: 'Barcelona bood echt heel weinig geld'

Andrei Arsjavin droomt van een avontuur bij Barcelona, maar Zenit Sint-Petersburg wees een aanbod van vijftien miljoen euro af. De Russische international geeft zijn club gelijk.

Arsjavin: 'Barcelona bood echt heel weinig geld'

'Ik begrijp de houding van Zenit perfect', vertelt Arsjavin in het Russische dagblad Sport Express. 'Het voorgestelde bedrag is echt heel weinig geld.' Eerder had coach Dick Advocaat nog beweerd dat de 27-jarige speler niet te houden is als er 25 tot 30 miljoen euro wordt geboden.

'Ik heb nog tijd', aldus Arsjavin, die door Advocaat buiten de selectie wordt gelaten totdat er duidelijkheid is over zijn toekomst. 'Het is wel een beetje vreemd. Ik heb een goed EK gespeeld en ben daardoor opgevallen, maar het heeft me ook schade toegebracht want mijn prijs is omhoog gegaan.'

Arsjavin maakte het afgelopen seizoen indruk door met Zenit het kampioenschap en het toernooi om de UEFA Cup te winnen, én door enkele goede EK-duels te spelen. Hij liet vervolgens weten graag naar het buitenland te gaan en noemde Barcelona als zijn favoriete bestemming. 'De droom blijft een droom. Of hij komt iets later uit', verkeert hij tussen hoop en vrees.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen