AS Monaco slaat aanval van PSG op eerste plaats af

Paris Saint-Germain heeft AS Monaco niet kunnen onttronen als lijstaanvoerder. In het duel tussen de rijke topclubs van Frankrijk waren de topspitsen Zlatan Ibrahimovic en Radamel Falcao trefzeker. In het Parc des Princes werd het uiteindelijk 1-1.

AS Monaco slaat aanval van PSG op eerste plaats af

Waar in Frankrijk sinds jaar en dag de klassieker het duel is tussen Paris Saint-Germain en Olympique Marseille is de wedstrijd tussen de puissant rijke clubs PSG en Monaco absoluut de meest besproken confrontatie. Het duel tussen de Parijzenaars en de Monegasken gaat sinds kort door het leven als Le Ca$hico.

Het grootste fortuin op het speelveld in Parijs liet zich vanaf de start gelden. Namens de thuisploeg opende Zlatan Ibrahimovic snel de score. Maxwell werd diep gestuurd door Thiago Silva, die al vroeg het veld verliet vanwege een blessure, en bediende met een afgemeten pass de aanvaller. Zlatan rondde fraai en koelbloedig af en tekende daarmee zijn tweede treffer van dit seizoen aan.

Lang kon de ploeg van trainer Laurent Blanc niet genieten van de voorsprong. Waar de duurste kracht van PSG de 1-0 op het scorebord zette, was het de recordaankoop van Monaco die na twintig minuten de stand gelijk trok. Op aangeven van João Moutinho verschalkte Radamel Falcao met een kopbal PSG-doelman Salvatore Sirigu.

Na de treffer van de Colombiaan lieten Ibrahimovic en Cavani na PSG opnieuw op voorsprong te zetten, waardoor de ploegen met een 1-1 stand de kleedkamers opzochten. Ook na de onderbreking was de eerste kans voor de Zweed. Op aangeven van Ezequiel Lavezzi hakte de topscorer van het afgelopen seizoen echter naast.

Door het gelijkspel moet Paris Saint-Germain, waar Gregory van der Wiel de wedstrijd vol maakte, Monaco op de ranglijst voor zich dulden. Na zes speelronden heeft PSG twaalf punten en Monaco veertien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen