'PSG en Monaco kunnen nooit de échte Clássico vervangen'

In Frankrijk zijn alle ogen gericht op de topper tussen Paris Saint-Germain en AS Monaco van zondagavond. De twee rijkste clubs uit de Ligue 1 sturen om negen uur in Parc des Princes talloze sterren het veld in onder wie Zlatan Ibrahimovic, Edinson Cavani en Radamel Falcao.

'PSG en Monaco kunnen nooit de échte Clássico vervangen'

'Uitgezonderd het tijdperk met Canal+ van PSG was dit onmogelijk en ondenkbaar', stelt Jérôme Rothen, voormalig speler van zowel AS Monaco (2002-04) als PSG (2004-2010), in L'Equipe.

'Tot voor kort was niemand bezig om van PSG een Europees topteam te maken. AS Monaco heeft altijd wel goede voetballers gehad. Maar nu hebben ze een eigenaar die veel geld in het team investeert.'

Het is voor het eerst sinds het seizoen 2010/11 dat de teams tegenover elkaar staan. AS Monaco verbleef de voorbije twee jaargangen in de Ligue 2. 'Beide teams stonden in het verleden altijd garant voor veel goals', verhaalt Rothen, dertienvoudig Frans international en dit seizoen uitkomend voor Caen.

'Het affiche is prachtig, twee teams die zich met de beste teams van Europa willen meten. Maar voor mij kan deze wedstrijd nooit de echte Franse Clássico vervangen. Dat blijft voor mij de strijd tussen PSG en Olympique Marseille.' De vleugelspeler zegt niet te zijn verrast door de prestaties van AS Monaco. De Monegasken bezetten na vijf speelronden de koppositie.

'Het verrassingselement speelt een grote rol. AS Monaco heeft een nieuw team waar de andere ploegen nog niet tegen gespeeld hebben. Van Paris weet iedereen na twee jaar inmiddels wel wat te verwachten. Maar zeker in eigen huis hóórt PSG te winnen. Die hebben twee jaar voorsprong. Bovendien hebben ze met Ibrahimovic een ware leider op het veld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen