AS Roma grijpt koppositie in splinternieuwe derby

Reacties

AS Roma heeft dankzij een zege op Frosinone de koppositie in de Serie A gegrepen. Het werd 2-0 voor de vice-kampioen.

AS Roma grijpt koppositie in splinternieuwe derby

AS Roma begon op bezoek bij de promovendus met Francesco Totti (op de foto met Leonardo Blanchard) én Edin Dzeko in de aanval. Het verschil werd voor rust echter gemaakt door Iago Falqué, die van dichtbij de 0-1 op het scorebord bracht na defensief geschutter van Frosinone.

Het was voor het eerst dat streekgenoten Frosinone en Roma elkaar ontmoetten. De thuisclub bleef met lege handen staan na de nieuwbakken streekderby, want Roma liep na rust verder uit. Alessandro Florenzi's schot strandde nog op de lat, maar invaller Juan Iturbe maakte in de extra tijd alsnog de tweede Romeinse treffer. Hij schoot raak na een fraaie kapbeweging.

AS Roma is na de winst tenminste voor een dag koploper in de Serie A, met zeven punten uit drie duels. Frosinone behaalde nog geen enkel punt en staat daardoor onderaan.

Fiorentina - Genoa 1-0
Giuseppe Rossi stond voor het eerst in 482 dagen in de basis bij Fiorentina, maar was tegen Genoa niet gelijk trefzeker voor La Viola. Dat was Khouma Babacar wel; hij verzorgde de enige goal in de zestigste minuut. Door twee keer geel voor Milan Badelj sloot Fiorentina het duel af met tien man. De thuisclub heeft na drie duels zes punten. Genoa heeft er drie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.