AS Roma kampioen van Italië

AS Roma heeft voor het eerst sinds 1983 het kampioenschap in de Serie A behaald. In eigen stadion wonnen de Romeinen voor een uitzinnige menigte met 3-1 van Parma. Vijf minuten voor het einde van het duel bestormden de supporters het veld om de shirts, broekjes en voetbalschoenen van hun helden te bemachtigen. Na een oponthoud van enkele minuten kreeg de wedstrijd alsnog een slot.

Roma was in de eerste helft bij machte direct het verschil te maken. Francesco Totti schoot na ruim een kwartier de thuisclub naar een 1-0 voorsprong nadat Vincenzo Montella slim over de bal was gestapt. Montella vergrootte zelf nog voor rust de voorsprong door de rebound van een schot van Gabriel Batistuta in te tikken.

In de tweede helft kabbelde de wedstrijd voort. Batistuta (foto) besliste het kampioensduel definitief. De supporters zetten het feest op de tribunes vast in en terwijl Marco Di Vaio de 3-1 maakte, gingen de gezangen op de tribune gewoon door. Trainer Fabio Capello haalde tien minuten voor tijd de schutters Batistuta en Montella onder luid applaus naar de kant en liet Hidetoshi Nakata en Marco Delvecchio de sfeer nog even meemaken. Na het laatst fluitsignaal brak de feetsvreugde bij iedereen uit. AS Roma is Italië's beste en dat zal gevierd worden.

Juventus legde door een 2-1 zege op Atalanta beslag op de tweede plek en verzekerde zich zo van deelname aan de Champions League. Zinedine Zidane viel in het eerst half uur al uit. David Trezeguet en Alessio Tacchinardi maakten de Turijnse treffers. Lazio Roma ging verrassend onderuit bij Lecce: 2-1. Samen met Parma moet Lazio zich via de voorronde proberen te plaatsen voor de Champions League. De Argentijn Hernán Crespo kwam één treffer tekort om de Gouden Schoen te winnen. Crespo maakte op slag van rust vanaf de strafschopstip 0-1, maar slaagde er niet in de noodzakelijke tweede goal te maken. Internazionale (2-1 winst op Bologna met een doelpunt van Clarence Seedorf), AC Milan (2-1 nederlaag bij Reggina) en Fiorentina (winnaar Coppa Italia) plaatsten zich al eerder voor het UEFA Cup-toernooi.