Aston Villa geeft Newcastle United pak slaag

Aston Villa heeft verrassend ruim gewonnen van Newcastle United (4-1). Na de eerste helft leek de wedstrijd geen moment zo te eindigen, maar vijf minuten gasgeven en drie vreemde goals later was Newcastle knock-out.

John Carew kreeg na afloop de bal mee van het duel met twee gezichten. De Noorse spits maakte een zuivere hattrick en tilde de stand van 1-1 naar 4-1. De manier waarop Carew scoorde, was twee keer gelukkig.

De 2-1 was een kopbal met het achterhoofd en de 3-1 ging eveneens via zijn hoofd binnen omdat die er toevallig tegenaan kwam. Op de afronding van Villa's strafschop (hard en hoog door het midden) was niets aan te merken.

Wilfred Bouma gaf het eerste zetje voor de sterke comeback van The Villans. De linksback schoot met zijn zwakkere rechterbeen en zag de bal van richting veranderen, waardoor de ingevallen doelman Stephen Harper kansloos was en het leer in het doel hobbelde.

Newcastle was nog wel goed aan de wedstrijd begonnen. Al in de vierde minuut opende Michael Owen de score. Hij kopte via een Villa-lijf raak. In de rest van de eerste helft was de ploeg van manager Kevin Keegan, die ook in zijn vierde duel niet wist te winnen, beter.