Aston Villa houdt Belgisch international voor flink bedrag uit handen Ten Hag

Reacties

Aston Villa heeft zich versterkt met Amadou Onana. De middenvelder wordt overgenomen van Everton, waarvoor hij de afgelopen twee seizoenen actief was. Het is niet bekend voor hoeveel jaar de 22-jarige Belg heeft getekend.

Aston Villa houdt Belgisch international voor flink bedrag uit handen Ten Hag
© Pro Shots

Onana speelde in de jeugd onder meer voor Zulte-Waregem en Hoffenheim, maar brak bij HSV echt door in het profvoetbal. In 2021 maakte hij voor ruim dertien miljoen euro de overstap naar Lille, dat hem een jaar later voor een kleine veertig miljoen euro doorverkocht aan Everton.

In dienst van Everton kwam hij de afgelopen twee jaar tot 72 optredens. Beide clubs doen geen uitspraken over de transfersom, maar volgens de Engelse media gaat het om een bedrag dat richting de zestig miljoen euro gaat en om een contract van vijf seizoenen. Afgelopen EK was Onana nog actief met België, waarvoor de teller op zeventien interlands staat.

'Onana is een middenvelder die goed is in het opbreken van het spel en het heroveren van de bal', omschrijft zijn nieuwe club Aston Villa hem op de website. Aston Villa eindigde vorig seizoen vierde in de Premier League en is dus dit seizoen actief in de Champions League.

De afgelopen weken werd Onana meermaals in verband gebracht met Manchester United. Naar verluidt aasde ook de club van Erik ten Hag op zijn handtekening, maar die greep mis.

Voor Aston Villa is het al de achtste zomeraanwinst van dit seizoen. Eerder kwamen Ian Maatsen (Chelsea), Cameron Archer (Sheffield United), Jaden Philogense (Hull City), Samuel Iling-Junior (Juventus), Lewis Dobbin (Everton), Enzo Barrenechea (Juventus) en Ross Barkley (Luton Town) al naar Birmingham.

Spelersprofiel

A. Onana


Geboortedatum:
16 augustus 2001
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Dakar
Nationaliteit
België
Lengte:
1,95 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Aston Villa
Nationaal team:
België
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.