Atalanta ook zonder Koopmeiners en Lookman succesvol van start

Reacties

Dat het achter de schermen behoorlijk onrustig is bij Atalanta, was maandag niet te zien. De ploeg van trainer Gian Piero Gasperini maakte korte metten met Lecce.

Atalanta ook zonder Koopmeiners en Lookman succesvol van start
© Pro Shots
Lecce
Lecce
0 - 4
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Grote mannen bij de eerste Serie A-wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de Europa League-winnaar waren Marco Brescianini en Mateo Retegui. Beide aanvallers maakten er twee tegen de nummer veertien van afgelopen seizoen op het hoogste niveau van Italië. Aanvoerder Marten de Roon speelde de hele wedstrijd bij Atalanta als verdediger. Mitchel Bakker viel in.

Zondag kreeg Atalanta een dreun te verwerken toen duidelijk werd dat niet alleen Teun Koopmeiners, maar ook Ademola Lookman uit is op een breuk met de club. De Europa League-held van afgelopen seizoen wil naar Paris Saint-Germain verkassen en werd al niet meer opgenomen in de wedstrijdselectie voor de seizoensouverture in de Serie A. Voorzitter Luca Percassi hield de deur voor het tweetal nog open. 'We willen onze beste spelers behouden', zei hij bij Sky Sport.

Afgelopen woensdag speelde Lookman nog wel mee toen Atalanta de strijd aanging met Real Madrid in de UEFA Super Cup. Door doelpunten van Federico Valverde en Kylian Mbappé ging de Spaanse opponent met de zege aan de haal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.