Atalanta trekt feestje door, slecht nieuws voor AS Roma

Reacties

Atalanta Bergamo heeft zondag na de midweekse Europa League-winst ook de vierde plek in de Serie A gegrepen. Het betekent dat AS Roma naast een Champions League-ticket grijpt.

Atalanta trekt feestje door, slecht nieuws voor AS Roma
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
3 - 0
Torino
Torino

Torino vormde een erehaag voor Atalanta en legde de thuisploeg, met Teun Koopmeiners in de basis, ook daarna geen strobreed in de weg. Gianluca Scamacca schoot de 1-0 in het dak van het doel en Ademola Lookman, in de EL-finale goed voor een hattrick, verdubbelde vlak voor rust de score uit de rebound.

De zege kwam in de tweede helft niet meer in gevaar. Daardoor heeft Atalanta de vierde plek overgenomen van Bologna, dat vrijdag punten verspeelde. Was Atalanta op plek vijf gebleven, dan had nummer zes AS Roma ook een Champions League-ticket gekregen. Dat gaat nu naar de hoogste genoteerde club op de coëfficiëntenlijst die geen kampioen is geworden: Benfica. Volgende week kan Atalanta zelfs nog naar plaats drie klimmen, als gewonnen wordt van Fiorentina.

Over Fiorentina gesproken: als die ploeg op plaats acht blijft staan en woensdag de Conference League-finale wint van Olympiakos, krijgt Torino ondanks de nederlaag in Bergamo als nummer negen van de Serie A een ticket voor de Conference League. Concurrent Napoli verzuimde te winnen van Lecce (0-0).

Bekijk hier al onze video's
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.