Atalanta verpest Serie A-debuut De Gea na spectaculaire eerste helft

Reacties

Atalanta heeft zondagmiddag na een spectaculaire eerste helft gewonnen van Fiorentina, waar David de Gea zijn Serie A-debuut maakte. AS Roma gaf een vervolg aan zijn slechte seizoenstart door in de extra tijd een overwinning uit handen te geven tegen Genoa.

Atalanta verpest Serie A-debuut De Gea na spectaculaire eerste helft
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
3 - 2
Fiorentina
Fiorentina

Atalanta en Fiorentina zagen met respectievelijk Teun Koopmeiners en Nicolás González allebei een sleutelspeler naar Juventus vertrekken, maar maakten er in de eerste helft een spektakel van. De openingstreffer van Lucas Martínez Quarta werd al snel beantwoord door Mario Retegui, die raak kopte uit een voorzet van Atalanta-uitblinker Ademola Lookman. Fiorentina nam opnieuw de leiding via Moise Kean, die binnen tikte uit een voorzet van Robin Gosens.

De transfervrij opgepikte De Gea kon bij zijn debuut in de Serie A niet voorkomen dat Atalanta de achterstand nog voor rust omboog. Eerst kopte Charles De Ketelaere raak uit een vrije trap van Éderson, een minuut later verraste Lookman de voormalig keeper van Manchester United na een solo over de linkerflank met een schot in de korte hoek. Die voorsprong gaf de ploeg van Marten de Roon na rust niet meer weg, waardoor Atalanta de tweede zege van het seizoen boekte.

Genoa
Genoa
1 - 1
AS Roma
AS Roma

Eerder deze zondag morste Roma opnieuw punten. De ploeg van trainer Daniele De Rossi wacht daardoor ook na vier speelronden nog op zijn eerste overwinning, wat in het seizoen 2010/11 voor het laatst gebeurde. Lang lag Roma op bezoek bij Genoa wel op koers voor een overwinning. De van Girona overgekomen Artem Dovbyk maakte in de 37ste minuut zijn eerste Serie A-goal, die na een minutenlange VAR-check uiteindelijk werd goedgekeurd.

In de extra tijd bezorgde de Belgische verdediger Koni De Winter de thuisploeg toch nog de verdiende gelijkmaker door raak te koppen uit een voorzet van Vitinha. Op dat moment was De Rossi al naar de tribune gestuurd met zijn tweede gele kaart wegens aanmerkingen op de leiding. Roma, in de Europa League op 23 januari de tegenstander van AZ, staat na vier duels daardoor pas op drie punten in de Serie A. Het Genoa van Alberto Gilardino heeft er twee meer.

Serie A

Stand Serie A 2024/2025

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
Empoli
4
1
3
0
3-2
+1
6
9
Atalanta Bergamo
4
2
0
2
8-8
0
6
10
AC Milan
4
1
2
1
9-6
+3
5
11
Genoa
4
1
2
1
4-5
-1
5
12
Parma
4
1
1
2
6-7
-1
4
13
Lecce
4
1
1
2
1-6
-5
4
14
Fiorentina
4
0
3
1
5-6
-1
3
15
Monza
4
0
3
1
3-4
-1
3
* Actueel tot en met 17 sep. 2024

Dé gids voor het seizoen 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Meer Atalanta
Meer over Atalanta
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.