Athletic Bilbao raakt niet in paniek van geruchten over Nico Williams

Reacties

Athletic Bilbao-trainer Ernesto Valverde rekent dit seizoen 'gewoon' op Nico Williams, hoewel de 22-jarige EK-smaakmaker in de belangstelling staat van Barcelona.

Athletic Bilbao raakt niet in paniek van geruchten over Nico Williams
© Pro Shots

'We verwachten hem na zijn vakantie op 12 augustus terug. Hij voelt zich gelukkig hier en wij zijn ook gelukkig met hem', meldde Valverde donderdag tijdens een persmoment waarin hij veel vragen kreeg over de dribbelaar.

Williams was tijdens het EK een van de sterren bij kampioen Spanje, waardoor de vleugelflitser direct een van de meest begeerde spelers in deze transferperiode is. Volgens Catalaanse media zit met name Barcelona achter de aanvaller aan. Technisch directeur Deco zou woensdag al hebben gesproken met de belangenbehartiger van Williams.

De aanvaller is in het bezit van een doorlopend contract tot medio 2027 bij de Baskische trots, maar de verbintenis bevat volgens Spaanse media een gelimiteerde afkoopsom van 58 miljoen euro. Dat is niet een bedrag waar de Europese elite voor terugdeinst.

Volgens het Catalaanse Sport staat Barcelona in nauw contact met het kamp-Williams.
Volgens het Catalaanse Sport staat Barcelona in nauw contact met het kamp-Williams.

Toch denkt Valverde dat Williams zeker openstaat voor een langer verblijf bij Athletic Bilbao. 'Hier liggen zoveel uitdagingen, we willen in alle competities goed voor de dag komen. Ik weet zeker dat hij ernaar uitkijkt om de strijd met ons aan te gaan.'

Athletic Bilbao eindigde afgelopen seizoen als vijfde in La Liga en komt derhalve uit in de hoofdfase van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.