Atteveld moet toch plaatsmaken bij ADO Den Haag

Een dag na een bezwerend overleg zet ADO Den Haag trainer Raymond Atteveld alsnog op non-actief. 'De situatie kan niet anders dan als onhoudbaar worden bestempeld.'

Atteveld moet toch plaatsmaken bij ADO Den Haag

Vrijdag barstte de bom bij ADO Den Haag in de rust van het duel met NAC Breda. Zeven basisspelers zeiden het vertrouwen op in Atteveld, wiens werkwijze op steeds meer verzet stuitte. Maandag volgde een bijeenkomst van de selectie met de raad van Commissarissen, met als uitkomst dat Atteveld mocht blijven.

Een dag later is die beslissing alweer van tafel. De raad van commissarissen ging dinsdag om zes uur in gesprek met Atteveld, waarna al snel de conclusie werd getrokken om de trainer 'in de luwte' te zetten. Spelers bleken zich niet te kunnen vinden in de maandag bereikte compromis, zo ervoer de ADO-leiding. 'De situatie voor de hoofdtrainer kan niet anders dan als onhoudbaar worden bestempeld', aldus de verklaring van de Haagse club.

Maurice Steijn, trainer van de Haagse beloftes, maakt het seizoen af met Bob Kootwijk als assistent. Vooralsnog geldt de maatregel voor Atteveld voor dit seizoen, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat hij na de zomer nog terugkeert als trainer van ADO Den Haag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen