AZ gewoon met Gudelj en Viergever van start tegen Maccabi

Zoals aangekondigd heeft Dick Advocaat geen wijzigingen doorgevoerd in de basisformatie van AZ voor het thuisduel met Maccabi Haifa in Groep L van de Europa League. Dat betekent dat Nemanja Gudelj en Nick Viergever spelen.

AZ gewoon met Gudelj en Viergever van start tegen Maccabi

Afgelopen zaterdag kregen Gudelj en Viergever een rode kaart tijdens de thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade (2-2), waardoor beiden zondag tijdens het bezoek aan NEC geschorst zijn. Trainer Advocaat had de vervangers van het duo in Nijmegen ook tegen Maccabi al speeltijd kunnen geven, maar liet op de persconferentie al weten daar geen heil in te zien.

'Na het duel van donderdag gaan we ons pas richten op NEC-uit', gaf Advocaat woensdag al aan. 'We kunnen het ons niet permitteren om te gaan experimenteren. Pas als de stand het toelaat, zal ik gaan wisselen met het oog op komend speelweekend.'

Maartens Martens staat ook in de AZ-basis en speelt tegen Maccabi zijn 45ste Europese wedstrijd namens de Alkmaarders, waardoor hij nu samen met Kew Jaliens de meest ervaren speler is namens de club uit Noord-Holland in Europees verband.

AZ heeft aan een gelijkspel tegen Maccabi Haifa genoeg om zich te plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League. PAOK Saloniki is in Groep L al zeker van overwintering.

Opstelling AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever; Gudelj, Ortiz, Martens; Gudmundsson, Jóhannsson, Beerens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen