AZ gunt publiekslieveling Sugawara droomtransfer naar Premier League

Reacties

Yuki Sugawara heeft een vierjarig contract getekend bij promovendus Southampton. De Japanse rechtsback komt over van AZ, waar hij was uitgegroeid tot publiekslieveling.

AZ gunt publiekslieveling Sugawara droomtransfer naar Premier League

'In de Premier League spelen was van jongs af aan een van mijn dromen', vertelt Sugawara op de site van zijn nieuwe werkgever. De Engelsen betalen ruim zeven miljoen euro aan AZ voor de 24-jarige verdediger, meldde VI eerder al.

Het betekent een volgend avontuur voor Sugawara, die vijf jaar geleden van Nagoya Grampus naar AZ verkaste. Dat was een sprong in het diepe. 'Toen ik naar Nederland kwam sprak ik geen Engels en geen Nederlands', blikt de Japanner terug op de clubsite van AZ. 'Ik deed vrolijke en gekke dingen met mijn lichaamstaal en dat bleek aan te slaan. Al snel werd ik als Japanese kid geaccepteerd. Hoewel ik in het begin nerveus was om als tiener naar Europa te komen, hebben de club en alle supporters ervoor gezorgd dat ik mijzelf heel snel op mijn plek voelde.'

Sugawara speelde 198 wedstrijden voor de Alkmaarders, waarin hij veertien goals maakte en 29 assists leverde. Hij werd recordhouder van aantal Europese wedstrijden voor AZ (50) en groeide uit tot inmiddels dertienvoudig international van Japan.

Bij de nationale ploeg speelt ook de opvolger van Sugawara: de 26-jarige rechtsback Seiya Maikuma, die vorige maand tekende in Alkmaar.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Southampton
Meer over Southampton
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.