AZ kan vroeg hoogtepunt niet omzetten in oefenzege

Reacties

AZ heeft woensdag voor de tweede keer op rij gelijkgespeeld in de voorbereiding. In de oefenwedstrijd tegen Le Havre uit Frankrijk werd op spectaculaire wijze gestart, maar ondanks grote kansen werd er niet gewonnen in het eigen AFAS Stadion.

AZ kan vroeg hoogtepunt niet omzetten in oefenzege
© Pro Shots
AZ
AZ
1 - 1
Le Havre
Le Havre

Door de vierde plek in het vorige seizoen van de Eredivisie is AZ zeker van deelname aan de Europa League en daardoor kan de ploeg van trainer Maarten Martens uitgebreid oefenen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

De formatie uit Alkmaar koos voor veel buitenlandse tegenstanders in de voorbereiding, Le Havre was alweer de zevende sparringpartner. De Franse club keek binnen twee minuten tegen een 1-0 achterstand aan na een prachtige AZ-aanval. Myron van Brederode zette de aanval op met een slimme pas op Sven Mijnans, die teamgenoot Ernest Poku op zijn beurt met een hakbal bereikte (zie video onderaan). Smet op deze sterke openingsfase was dat Le Havre enkele minuten later op 1-1 kwam.

Met twee goals in tien minuten leek het een spektakelstuk te worden in Alkmaar, maar er werd niet meer gescoord. Daar mocht Le Havre zijn keeper voor bedanken, hij verrichtte enkele puike reddingen op inzetten van spelers als Mijnans en Jayden Addai. Voor AZ, dat hiervoor met 2-2 gelijkspeelde tegen Atalanta, rest er nog รฉรฉn oefenduel. Op 3 augustus is Stoke City de tegenstander in Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.