AZ neemt maatregelen voor return en doet 'klemmend beroep' op aanhang

Reacties

AZ heeft voor de returnwedstrijd tegen Lazio voorzorgsmaatregelen genomen in het eigen stadion. Omdat de Alkmaarders een zware straf boven het hoofd hangt, voelt men zich geroepen om daar op te reageren. Dat heeft consequenties voor de supporters op de Van der Ben-tribune.

AZ neemt maatregelen voor return en doet 'klemmend beroep' op aanhang
AZ
AZ
2 - 1
Lazio
Lazio

De UEFA heeft AZ aangesproken op het gedrag van de eigen supporters in diverse Europese thuiswedstrijden dit seizoen. Omdat veelvuldig voorwerpen het veld op werden gegooid, dreigde de Europese voetbalbond met verdere sancties. Dat nadat de club eerder al een fikse geldboete ontving en enkele vakken had moeten sluiten.

Nu dreigt bij nieuwe vergrijpen een wedstrijd zonder publiek op de fanatieke zijde: de Van der Ben-tribune. Daardoor heeft AZ besloten om in de thuiswedstrijd tegen Lazio netten op te hangen voor een deel van de tribune. Daarnaast doet de club een klemmend beroep om de ploeg juist op positieve wijze te ondersteunen.

Donderdag 16 maart komt Lazio op bezoek in Nederland in de return van de achtste finales van de Conference League. Afgelopen dinsdag won AZ knap met 1-2 op bezoek in Italië. Vangelis Pavlidis en Milos Kerkez maakten een achterstand ongedaan en draaiden het duel om.

Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Conference League
Meer over UEFA Conference League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.