AZ overleeft domme rode kaart bij Almere City door nog dommere rode kaart

Reacties

AZ heeft zaterdagavond ondanks een vroege rode kaart drie punten gepakt op bezoek bij Almere City FC. Dat kwam mede doordat de thuisclub een kleine twintig minuten na de rode kaart van AZ ook met tien man kwam te staan. In de slotfase viel zelfs een derde rode kaart in dit duel.

AZ overleeft domme rode kaart bij Almere City door nog dommere rode kaart
© Pro Shots
Almere City FC
Almere City FC
0 - 1
AZ
AZ

Almere City legde na een sterk seizoen onder Alex Pastoor de touwtjes in handen van Hedwiges Maduro, die een belabberde start kende als hoofdcoach. Al in de vierde minuut scoorde Ibrahim Sadiq namens AZ. Hij was sneller en behendiger dan Ricardo Visus en schoot raak in de linkerhoek.

Via Maxim Dekker kreeg Almere City kans op een comeback. De AZ-verdediger kwam veel te laat en hard in op de enkels van Kornelius Hansen en kreeg al in de achttiende minuut direct rood van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. Dat had een serieus probleem kunnen zijn voor AZ, ware het niet dat Baptiste Guillaume ook vervroegd mocht gaan douchen.

Dat had de aanvaller, overgekomen van EA Guingamp, volledig aan zichzelf te wijten. Na een duel met Wouter Goes trapte Guillaume na, wat hem rood opleverde. Na het herstelde evenwicht kwam AZ, met nieuwelingen Jeroen Zoet, Seiya Maikuma en Troy Parrott in de basis, niet meer in de problemen.

Scheidsrechter Martin van den Kerkhof had een drukke avond in het Yanmar Stadion. Hier stuurt bij Ricardo Visus weg.
© Pro Shots
Scheidsrechter Martin van den Kerkhof had een drukke avond in het Yanmar Stadion. Hier stuurt bij Ricardo Visus weg.

Wederom hielp Almere City daaraan mee, want ook debutant Visus kreeg rood. Hij ging aan de wandel met de bal aan de voet, leed balverlies en probeerde dat te herstellen met een sliding. Hij raakte echter Jordy Clasie op de achillespees en mocht tien minuten voor tijd ook inrukken. Met acht veldspelers binnen de lijnen kon Almere City al helemaal niets doen aan die 0-1 achterstand.

Op de eerste punten moet Almere City dus wachten, volgende week wordt er uit tegen Fortuna Sittard gespeeld. AZ, al geplaatst voor de hoofdfase van de Europa League, neemt het in eigen huis op tegen NEC.

Almere City FC Nederland

AZ Nederland

AZ Nederland

Bekijk hier al onze video's
{"title":"Special: Paixão heeft één of meer schoten op doel","titleMobile":"Special: Paixão heeft één of meer schoten op doel","odd":"2.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_313c_&affid=205&siteid=432&adid=313&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:ff60540c-792b-4a31-9db0-b963b0f81013","position":"3","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Zet nu in op 'Igor Paixão heeft één of meer schoten op doel' bij Feyenoord tegen Bayer Leverkusen. De quotering is verhoogd van 1.66 naar 2.00","textMobile":"Zet nu in op 'Igor Paixão heeft één of meer schoten op doel' bij Feyenoord tegen Bayer Leverkusen. De quotering is verhoogd van 1.66 naar 2.00"}
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.