AZ wint bij Groningen ondanks slippertje

FC Groningen hoopte op een record, want na vier zeges op rij zou een vijfde overwinning een unicum zijn in de historie van de noorderlingen. Maar tegen AZ moest de ploeg van coach Ron Jans toch echt het hoofd buigen: 1-2.

In de openingsfase leek opnieuw een Groningse stunt in de maak, een week na de overwinning bij Feyenoord. AZ moest de goed gestarte thuisploeg in die eerste minuten het spel laten maken. Na een kwartier was het gedaan met de Groningse overmacht. Ietwat gelukkig belandde een vrije trap van Kenneth Perez in de buurt van Barry van Galen. En de international kopte de 1-0 dankzij een curieuze curve achter doelman Bas Roorda.

De Alkmaarse 1-0 was de prelude voor een nieuwe vooetbalshow van de ploeg van coach Co Adriaanse. De kansen stapelden zich op, met grote mogelijkheden voor Michael Buskermolen, Stein Huysegems en Perez. Het enige wat AZ kon worden verweten, is dat de nummer twee van de Holland Casino Eredivisie de zege voor rust nog niet veilig had gesteld.

Dat brak AZ na rust bijna op. Geheel onverwacht kwam FC Groningen op 1-1 na een fout van Buskermolen. De middenvelder liet de bal onder zijn voet door glippen, waarna Glenn Salmon gretig profiteerde.

Het slippertje van Buskermolen bracht de Alkmaarse zege in gevaar. Maar dankzij een treffer van Barry Opdam in de zeventigste minuut, kreeg AZ alsnog zijn verdiende loon. Opdam sloeg met een frommelgoal toe na een hoekschop. Bas Roorda ziet op miraculeuze wijze de bal achter zich vallen: 0-1