Babel, Van de Beek en Van Persie in voorselectie Oranje

Reacties

Bondscoach Dick Advocaat heeft Robin van Persie opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor het tweeluik met Frankrijk en Bulgarije.

Babel, Van de Beek en Van Persie in voorselectie Oranje

De voorselectie bevat nog een aantal opvallende namen. Zo maakt Donny van de Beek zijn debuut en keren Ryan Babel en Eljero Elia na een lange absentie terug. Babel speelde zijn laatste interland eind 2011. Ook Nathan Aké, Karim Rekik en Jürgen Locadia horen tot de 32-koppige selectie.

Van Persie, die het afgelopen jaar bij Fenerbahçe samenwerkte met Advocaat, kan tegen Frankrijk zijn eerste interland sinds 13 oktober 2015 spelen. De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal zal slechte herinneringen hebben aan die dag. In de wedstrijd tegen Tsjechië kopte hij de bal op ongelukkige wijze in eigen doel.

Waar Danny Blind Van Persie vervolgens niet meer selecteerde, zette Advocaat de deur bij zijn presentatie op een kier: 'Hij heeft bij Fenerbahçe onder mij vooral de wedstrijden gespeeld tegen de grote teams. Daarin hebben we bijna iedere keer een goed resultaat gehaald. Het was wel passen en meten wanneer ik hem bracht, maar in die vorm is hij een kandidaat.' Naast Van Persie zijn ook Vincent Janssen en Bas Dost geselecteerd voor de spitspositie.

Ajax, Feyenoord en PSV zijn gedrieën hofleverancier van de selectie. De Amsterdammers leveren Matthijs de Ligt, Joël Veltman en Donny van de Beek, Feyenoord heeft met Jens Toornstra, Tonny Vilhena en Steven Berghuis drie internationals, terwijl PSV Jeroen Zoet, Marco van Ginkel en Jürgen Locadia afstaat.

Op 31 augustus speelt het Nederlands elftal in Stade de France de cruciale wedstrijd tegen Frankrijk. Oranje moet winnen of gelijkspelen om plaatsing voor het WK 2018 in Rusland niet helemaal uit het zicht te zien verdwijnen. Drie dagen later wacht de eveneens belangrijke confrontatie met Bulgarije.

De Fransen hebben net als Zweden drie punten meer verzameld dan Nederland en alleen de nummers één en twee maken kans op deelname aan het WK. Het groepshoofd is rechtstreeks geplaatst, de nummer twee moet zich via de play-offs zien te plaatsen.

De voorlopige selectie per linie:

Doel: Jasper Cillessen (Barcelona), Maarten Stekelenburg (Everton), Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Nathan Aké (AFC Bournemouth), Daley Blind (Manchester United), Wesley Hoedt (Lazio), Matthijs de Ligt (Ajax), Bruno Martins Indi (Stoke City), Karim Rekik (Hertha BSC), Kenny Tete (Olympique Lyon), Joël Veltman (Ajax), Stefan de Vrij (Lazio).

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Marco van Ginkel (PSV), Davy Klaassen (Everton), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Wesley Sneijder (OGC Nice), Kevin Strootman (AS Roma), Jens Toornstra (Feyenoord), Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Liverpool).

Aanval: Ryan Babel (Besiktas), Steven Berghuis (Feyenoord), Memphis Depay (Olympique Lyon), Bas Dost (Sporting Lissabon), Eljero Elia (Istanbul Basaksehir), Vincent Janssen (Tottenham Hotspur), Jeremain Lens (Besiktas), Jürgen Locadia (PSV), Robin van Persie (Fenerbahçe), Quincy Promes (Spartak Moskou), Arjen Robben (Bayern München).

De stand in Groep A 
1. Zweden6-13 (+8)
2. Frankrijk6-13 (+6)
3. Nederland6-10 (+7)
4. Bulgarije6-9 (-3)
5. Wit-Rusland6-5 (-7)
6. Luxemburg6-1 (-11)
'Het is onder Advocaat geen speeltuin meer bij Oranje'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.