'Bacuna Matata' wuift een vergelijking met Beckham weg

Leandro Bacuna geniet met volle teugen van zijn goede periode bij Aston Villa. Zaterdag schoot de van FC Groningen overgekomen Nederlander een schitterende vrije trap binnen, waardoor zijn ploeg een einde maakte aan ruim 450 minuten zonder goal en met 2-0 won van Cardiff City.

'Bacuna Matata' wuift een vergelijking met Beckham weg

In Engeland wordt Bacuna, die bij Villa  als rechtsback opereert, al liefkozend 'Bacuna Matata' genoemd. Een verwijzing naar een liedje uit de film The Lion King. Zijn trainer Paul Lambert noemde de vrije trap al 'van wereldklasse'. Bovendien deed Bacuna in september met een rake vrije trap tegen Manchester City  (3-2 zege) ook al van zich spreken.

'Maar zelf vond ik die tegen City eigenlijk mooier', aldus Bacuna. 'Beide vrije trappen kwamen voor mijzelf en de ploeg op een goed moment. Ik geniet nu van mijn plaats als rechtsback. Ik speel waar de trainer mij wil hebben en wil deze lijn doortrekken.'

Van vergelijkingen met vrij trappen-specialisten als Cristiano Ronaldo en voorheen David Beckham wil Bacuna niets weten. 'Iedere speler neemt vrije trappen op zijn eigen manier. Natuurlijk probeer ik te leren van anderen. Duidelijk is in ieder geval wel dat je er op moet oefenen. Gelukkig pakt dat goed uit', aldus Bacuna, die met Aston Villa de elfde plek bezet.

Overigens gaf Bacuna aan ook de strafschoppen van zijn team wel te willen nemen. Die rol is nu nog toebedeeld aan de Belg Christian Benteke. 'De trainer beslist. Ik ga er op het veld ook geen ruzie om maken. Christian is mijn buurman, we brengen heel wat tijd met elkaar door. In Nederland nam ik de strafschoppen ook en heb ik nooit gemist. Maar nogmaals: de trainer beslist.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen