Bakayoko gaat in op doelstelling bij PSV en noemt 'beste teamgenoot'

Reacties

Johan Bakayoko ligt op koers om zijn persoonlijke doelstelling bij PSV voor dit seizoen te realiseren. Bij een interview op het clubkanaal van de Eindhovense club ging de Belg in op verschillende lezersvragen.

Bakayoko gaat in op doelstelling bij PSV en noemt 'beste teamgenoot'
© Pro Shots

Bakayoko (20) kan vanavond voor België in actie komen in een vriendschappelijke interland tegen Servië en op zondag volgt voor de Rode Duivels nog een EK-kwalificatiewedstijd tegen Azerbeidzjan. De Belgen zijn al verzekerd van een ticket voor het EK in Duitsland.

Voor de interlandbreak nam Bakayoko de tijd voor een zogenaamde Fan Q&A-sessie, die op de kanalen van PSV is verschenen. Daarin werd de Belg onder andere gevraagd naar wie de beste speler is met wie hij tot nu heeft gespeeld. 'Ik heb er nu twee in mijn hoofd, maar dan zeg ik Ibrahim Sangaré. Vanwege de impact die hij heeft gehad en omdat hij een grote vriend van mij is. Die andere is Romelu Lukaku... Maar eigenlijk ook Kevin De Bruyne.'

Bakayoko werd ook gevraagd naar zijn voetbalidool. 'Ik heb niet echt een idool, maar ik kijk heel graag naar beelden van Ronaldinho. Ik heb zijn tijd niet bewust meegemaakt, maar bij alle beelden die ik terug zie, denk ik dat veel mensen in zijn richting willen gaan als speler. Dat wil ik ook graag. Ik probeer altijd plezier te maken op het veld en anderen plezier bezorgen.'

Met drie doelpunten en elf assists in alle competities is Bakayoko goed op weg om zijn persoonlijke doel voor dit seizoen te behalen. 'Prijzen pakken met het team staat voorop, maar ik heb ook een persoonlijke doelstelling om minimaal tien goals te maken en twintig assists te geven. Ik sta er goed voor. Ik zit qua assists al over de helft', aldus de aanvaller van PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.