Balotelli jaagt tegen 'oude liefde' Inter op reeks Bierhoff

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Serie A. Voor de 26ste speelronde is dat de stadsderby tussen Internazionale en AC Milan van zondagavond (20.45 uur).

Balotelli jaagt tegen 'oude liefde' Inter op reeks Bierhoff


INTERNAZIONALE
Klassering vijfde plaats (43 punten uit 25 duels)

Vorm Internazionale is voor de punten momenteel bijna volledig afhankelijk van zijn thuiswedstrijden. Sinds de 1-3 zege bij Juventus vorig jaar november behaalde de formatie van trainer Andrea Stramaccioni uit zeven competitieoptredens op vreemde bodem slechts één punt. De laatste wedstrijd buiten Milaan, de Europa League-wedstrijd bij het Roemeense CFR Cluj van afgelopen donderdag, werd overigens wel met 0-3 gewonnen. Maar het lijkt er sterk op dat Internazionale na diverse wisselingen tijdens de transferperiode nog zoekende is. Van de drie aangetrokken middenvelders is voorlopig alleen Zdravko Kuzmanovic (VfB Stuttgart) een vaste basisspeler.

Opvallend Zonder Diego Milito is Internazionale voor de offensieve impulsen vooral aangewezen op Antonio Cassano en Diego Palacio. De Argentijnse routinier scheurde een kruisband tijdens de heenwedstrijd tegen Cluj en is de rest van het seizoen uitgeschakeld. Mogelijk dat Stramaccioni de komende tijd vaker een beroep doet op oudgediende Tommaso Rocchi. De 35-jarige spits werd in januari overgenomen van Lazio als breedteversterking.

Afwezigen Pereira (geschorst), Ranocchia, Silvestre, Samuel, Obi, Castellazzi, Mudingayi, Milito

AC MILAN
Klassering derde plaats (44 punten uit 25 duels)

Vorm AC Milan leefde de afgelopen dagen op een wolk. De 2-0 overwinning op Barcelona in de Champions League is het hoogtepunt van het seizoen. En tussendoor presteert het ook in de Serie A naar behoren. Gerekend vanaf 20 januari wonnen de Rossoneri vier van hun vijf competitiewedstrijden en speelde eenmaal gelijk. Met een overwinning op Inter bezet AC Milan minimaal voor één dag de derde plaats in de Serie A, een primeur dit seizoen. Na 25 speelronden heeft het team van coach Massimiliano Allegri 44 punten. Dat is evenzoveel als Lazio, dat pas maandag in actie komt tegen Pescara.

Opvallend Mario Balotelli beleeft een uitstekende start bij AC Milan. Tijdens de eerste drie competitiewedstrijden (Udinese, Cagliari, Parma) maakte de van Manchester City overgekomen aanvaller vier goals. Indien hij tegen zijn voormalige werkgever Internazionale een treffer maakt, evenaart Balotelli de prestatie van een illustere voorganger. Oliver Bierhoff scoorde ook tijdens zijn eerste vier officiële duels voor de Rossoneri. Vanaf de eerste speelronde in het seizoen 1998/99 was de Duitser (destijds overgekomen van Udinese) trefzeker tegen achtereenvolgens Bologna (2x), Salernitana, Fiorentina en Venezia. Pas op de vijfde speeldag, uit tegen Cagliari, bleef hij zonder doelpunt.

Afwezigen Bonera, De Jong, Flamini, Robinho

In de Serie A stonden Internazionale en AC Milan al 157 tegenover elkaar. In 67 van die duels ging de winst naar Inter, dat in totaal 261 keer scoorde. Zestig keer trokken de Rossoneri aan het langste eind en zij kwamen tot 241 treffers. Vorig seizoen was Diego Milito de grote man door drie van de vier Inter-goals te produceren tijdens de 4-2 thuiszege van zijn werkgever. Zlatan Ibrahimovic maakte beide doelpunten voor AC Milan. In december 2005 was Jaap Stam een van de doelpuntenmakers namens de bezoekers, die met 3-2 verloren.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2007/08 Internazionale - AC Milan 2-1
2008/09 Internazionale - AC Milan 2-1
2009/10 Internazionale - AC Milan 2-0
2010/11 Internazionale - AC Milan 0-1
2011/12 Internazionale - AC Milan 4-2


Bekijk hier al onze video's