Bangig PSV spaart zwak Perugia in waterballet

De spelers van PSV wisten niet echt wat ze moesten doen na afloop van het duel met Perugia in de zestiende finales van de UEFA Cup. Moesten ze blij zijn of balen? De Eindhovenaren hielden de Italianen op een 0-0 gelijkspel, maar hadden de tweestrijd eigenlijk al moeten beslissen in het Renato Curi. Jan Vennegoor of Hesselink miste de grootste kans.

Bangig PSV spaart zwak Perugia in waterballet

PSV verzuimde de thuisploeg al direct een slag toe te brengen. De ploeg van coach Guus Hiddink speelde op de nul en durfde niet volop aan te zetten op jacht naar een overwinning, beducht als de Brabanders waren voor een counter.

Waarom eigenlijk? Perugia toonde op de doorweekte eigen grasmat aan waarom het in de Serie A knokt tegen degradatie, want het bijeengeraapte zootje dat coach Serse Cosmi op het veld zette, deed in niets denken aan een degelijk voetbalelftal.

Daarvan had PSV al direct moeten profiteren. In de openingsfase straalde de onrust van de Italiaanse defensie af, waar het ene na het andere misverstand zich voordeed. Maar de Eindhovenaren toonden clementie. PSV ging niet voluit en uitgezonderd de slotfase van de eerste helft wist de Nederlandse kampioen doelman Zeljko Kalac weinig te verontrusten. Ronald Waterreus hoefde daarentegen helemaal niet in actie te komen. Alleen een vreemde terugkopbal van Kasper Bøgelund bracht hem in de problemen, maar de Limburger kon ruimen voordat opponent Chris Obodo gevaarlijk werd.

Alleen vlak voor rust was PSV dicht bij een voorsprong. In een tijdsbestek van drie minuten knalde eerst Mateja Kezman op de vuisten van Kalac, kopte Jan Vennegoor of Hesselink (foto) vanaf een meter naast het doel, schoot Mark van Bommel vanaf twintig meter in de handen van Kalac en haalde ook Kezman van net buiten de zestien uit. Niet veel later dook ook nog gelegenheids-linkspoot Theo Lucius nog op voor de Australische keeper, maar ook al zonder succes.

PSV was het duel begonnen zonder de geblesseerde Arjen Robben en de zieke Johann Vogel. Lucius verving Robben op de linkerflank, terwijl Remco van der Schaaf de taken van Vogel op zich nam.

Bekijk hier al onze video's