'Barça heeft beet en sluit Dani Olmo na tien jaar weer in de armen'

Reacties

Dani Olmo (26) wordt na tien (!) jaar weer speler van Barcelona. Het kind van jeugdopleiding La Masía gaat de komende dagen zijn transfer afronden. De Catalanen zouden een flink bedrag overmaken aan RB Leipzig.

'Barça heeft beet en sluit Dani Olmo na tien jaar weer in de armen'
© Pro Shots

Afgelopen zomer stond Olmo al veelvuldig in de schijnwerpers, toen hij een van de sterren was tijdens het EK van latere winnaar Spanje. De aanvallende middenvelder maakte drie doelpunten in het shirt van de Europees kampioen. Na zijn wervelende spel bleek hij onhoudbaar voor het Duitse RB Leipzig, dat hem vierenhalf jaar geleden voor bijna dertig miljoen euro overnam van Dinamo Zagreb.

In Kroatië was Olmo terechtgekomen, nadat hij in 2014 de uitgang zocht bij Barcelona, vanwege gebrek aan toekomstperspectief. Tien jaar later keert hij echter terug bij de club van zijn dromen. Barça gaat, melden zowel Fabrizio Romano als SPORT, 55 miljoen euro betalen voor Olmo. Dat is exclusief vaste bonussen, die oplopen tot zeven miljoen euro.

Afgelopen dagen kwamen RB Leipzig en Barça tot een deal, nadat de technisch directeur van de Catalanen, Deco, naar Duitsland was gevlogen. Dinsdagavond lijkt Olmo nog met Deco terug te gaan vliegen naar Barça, waarna hij de komende dagen een contract tot medio 2030 zal gaan tekenen. Daarmee sluit Barça een van de grote doelwitten van deze transferzomer na tien jaar terug in de armen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.