Barça presenteert samenwerking met Coldplay voor El Clásico

Reacties

Barcelona zal tegen Real Madrid aantreden met het logo van Coldplay op het shirt. Op sociale media plaatst de club een foto van de bandleden met het shirt in hun handen.

Barça presenteert samenwerking met Coldplay voor El Clásico
Real Madrid
Real Madrid
Za 26 okt.
21:00
Barcelona
Barcelona

Het begint langzaam een traditie te worden. Sinds de samenwerking met Spotify als shirtsponsor, speelde Barça vaker een Clásico met het logo van een artiest op het shirt. Drake, The Rolling Stones, Rosalía en Karol G gingen de Britse band voor.

'Het is een enorme eer dat Spotify ons heeft gekozen om op het shirt van Barcelona te prijken', reageert de band op de website van de Catalaanse club. 'We hebben een speciale band met de stad én de club. Daarbij ondersteunen wij ook UNHCR. Spotify en Barcelona, heel erg bedankt hiervoor.'

Het logo op het shirt is geïnspireerd op het tiende album van de band, Moon Music. In het logo zijn de letters Coldplay dan ook gevormd door maantjes. Het album verscheen op 4 oktober en bevat samenwerkingen met artiesten als Little Simz, Burna Boy en Jon Hopkins.

Coldplay is de meest gestreamde Britse band aller tijden, met elf nummers in Spotify's 'miljardenclub'. Voor Barcelona-fans zal het nummer Viva la Vida het meest tot de verbeelding spreken. Dat werd de soundtrack van het seizoen 2008/09, het eerste jaar onder Pep Guardiola als coach, waarin de club meteen de treble pakte.

Het shirt zal voor het eerst gedragen worden tijdens de Clásico op 26 oktober. Een paar dagen later zal ook het vrouwenelftal van Barcelona in het shirt spelen, tegen Eibar.

LaLiga

Stand LaLiga 2024/2025

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
9
8
0
1
28-9
+19
24
2
Real Madrid
9
6
3
0
19-6
+13
21
3
Atlético Madrid
9
4
5
0
13-5
+8
17
4
Villarreal
9
5
2
2
17-17
0
17
* Actueel tot en met 7 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.