Barcelona loopt weg met Hansi Flick: 'Dat detail is veelzeggend'

Reacties

Hansi Flick kent een uitstekende start met Barcelona. De Duitse coach won de eerste vier wedstrijden in La Liga en komt daarmee in een rijtje met onder anderen Louis van Gaal.

Barcelona loopt weg met Hansi Flick: 'Dat detail is veelzeggend'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
7 - 0
Real Valladolid
Real Valladolid

Was het in de eerste drie duels van het nieuwe seizoen nog minder overtuigend, haalde Barça zaterdag met liefst 7-0 uit tegen Rayo Valladolid. Met twaalf punten, dertien doelpunten en drie tegengoals is de coach een van de beste starters in La Liga ooit. Harry Bagge deed met het Athletic Bilbao nog iets beter (doelsaldo van +17), terwijl ook voormalig Barcelona-trainers Gerardo Martino (+10) en Louis van Gaal (+10) in het fraaie rijtje staan.

De fans op de Montjuïc scandeerden massaal de naam van Flick en de Spaanse media noemden hem 'de beste aankoop van de zomer'. 'Het geeft me een trots gevoel dat zoiets wordt gezegd, maar we zijn pas vier wedstrijden onderweg en het kan snel omslaan', wilde Flick het optimisme enigszins temperen na afloop. 'Ik ben blij voor de fans, maar we moeten vooral zo doorgaan. Het is nog een lange weg.'

Raphinha is een van de spelers die zich onder Flick heeft ontwikkeld en maakte zijn eerste hattrick uit zijn loopbaan. 'Dat duurde voor hem te lang, maar hij heeft heel veel kwaliteit. Rapha voelt vertrouwen en voelt zich vrijer op het veld dan voorheen', dacht Flick, die ook lovend was over zomeraanwinst Dani Olmo – die in zijn eerste twee duels scoorde. 'Dani doet het fantastisch en zorgt voor de balans in het team. Het is geweldig om hem erbij te hebben.'

De Spaanse media lichtten nog een mooi detail uit: de uitleg die Flick na het duel gaf aan Héctor Fort. De jonge rechtsachter was de enige veldspeler in de wedstrijdselectie van de Catalaanse grootmacht die nog geen minuten kreeg dit seizoen. Toen dat ook tijdens de royale 7-0 zege niet gebeurde, riep Flick het talent na de overwinning nog kort bij zich om daarover tekst en uitleg te geven. 'Het detail van Flick met Héctor Fort is veelzeggend', schreef Mundo Deportivo over de knuffel van de Duitser.

Weer record Yamal

Lamine Yamal blijft maar records breken. De zeventienjarige rechtsbuiten noteerde tegen Rayo Vallecano twee assists, waardoor de teller op succesvolle eindpasses in de Spaanse competitie al op tien staat. Yamal is de jongste speler die dat aantal heeft bereikt. Ter vergelijking: Lionel Messi noteerde zijn tiende assist in La Liga pas toen hij al twintig was.
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer H. Flick
Meer over H. Flick
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.