Barcelona maakt salarisruimte vrij door verhuren van tweetal

Reacties

Het was een matig bewaard geheim en nu is het ook bevestigd: Barcelona verhuurt Vitor Roque aan Real Betis en Clément Lenglet maakt het seizoen af bij Atlético Madrid. De Andalusiërs hebben de mogelijkheid om de negentienjarige Braziliaanse spits daarna ook definitief over te nemen, die optie hebben de Madrilenen bij Lenglet niet.

Barcelona maakt salarisruimte vrij door verhuren van tweetal
© Pro Shots

Meerdere media hebben gemeld welke voorwaarden Barcelona heeft afgedwongen in de deal over Vitor Roque, de clubs doen daar geen uitspraken over. Betis zou het volledige salaris van de negentienjarige Braziliaan betalen in het eerste huurjaar, waarna de Andalusische club kan kiezen: ze kunnen de spits dan nog een jaar huren, ze kunnen een koopoptie lichten, of ze kunnen hem terug naar Barcelona sturen. In het geval van Lenglet heeft Barcelona zelf gemeld dat Atlético geen optie tot koop heeft in de deal.

Het belangrijkste op dit moment is dat de tiener van de loonlijst is in Catalonië. De Blaugrana hebben immers recent Dani Olmo voor een flink bedrag gekocht, maar konden hem tot dusver nog niet inschrijven omdat de salarisrekening boven de limiet ligt die La Liga stelt. Het vertrek van Roque en Lenglet, al dan niet tijdelijk, brengt die kostenpost weer iets omlaag.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Real Betis
Meer over Real Betis
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer Vitor Roque
Meer over Vitor Roque
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.