'Barcelona was dicht bij aantrekken Van de Ven'

Reacties

Micky van de Ven trok de aandacht van Barcelona toen hij nog bij FC Volendam speelde. Een voormalige scout van de Catalanen heeft uit de doeken gedaan dat zijn positieve advies niet werd opgevolgd.

'Barcelona was dicht bij aantrekken Van de Ven'

Bojan Krkic, vader van de gelijkname oud-Ajacied, vertelde bij Cadena SER dat hij ooit op de tribune zat bij FC Volendam tegen AZ om Kenzo Goudmijn van dichtbij te bekijken. Bij dat duel was het Van de Ven die indruk maakte op Krkic. 'Ze vertelden me dat hij flink groeide, dus ging ik hem de volgende wedstrijd opzoeken. Diezelfde week deden ze fysieke tests tijdens een training en het bleek dat hij een hogere topsnelheid had dan Kylian Mbappé.'

Krkic adviseerde de technische leiding van Barcelona Van de Ven, die een prijskaartje van 3,5 miljoen euro om zijn nek had hangen, te contracteren. Het was vervolgens aan de passiviteit van diezelfde leiding te wijten dat VfL Wolfsburg, voor uiteindelijk acht miljoen euro, aan de haal ging met de 23-jarige Nederlander. In 2023 maakte Van de Ven voor veertig miljoen euro de overstap naar Tottenham Hotspur.

Deze kwaliteit maakt Micky van de Ven uniek
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.