Bayern aast op Schalke 04-keeper Neuer

Louis van Gaal krijgt mogelijk de beschikking over Manuel Neuer. Bayern München maakt zich sterk de doelman van Schalke 04 in te lijven.

Bayern aast op Schalke 04-keeper Neuer

Neuer moet de keepersproblemen bij Bayern uit de wereld helpen. De 23-jarige doelman heeft zich de laatste drie seizoenen onder de lat bij Schalke 04 ontpopt tot een betrouwbare factor. Bondscoach Joachim Löw heeft hem voor het eerst opgenomen in de Duitse selectie.

Michael Rensing kreeg afgelopen seizoen bij Bayern te maken met de erfenis van Oliver Kahn. Een onverdeeld succes bleek dat niet, want in april passeerde coach Jürgen Klinsmann hem ten faveure van de ervaren Hans-Jörg Butt.

Rensing keerde mede door een handblessure niet meer terug in de basis en gaf te kennen een vertrek te overwegen. Met het najagen van Neuer lijkt Bayern de 24-jarige doelman weinig in de weg te willen leggen. Butt is met zijn 34 jaar geen serieuze optie als vaste eerste doelman.

Bayern maakt zich op voor het afronden van de eerste transfer. De overgang van VfB Stuttgart-spits Mario Gomez nadert zijn ontknoping. 'Ik ga ervan uit dat er deze week een beslissing valt of hij naar ons komt', zei manager Uli Hoeness in TZ. 'Bij hem weten we dat een beslissing een beslissing is. Dat is bij hem een zekerheid.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen