Butt blijft eerste keeper bij Bayern München

De keeperswissel bij Bayern München is definitief. Hans-Jörg Butt zal dinsdag tegen Barcelona voor de derde opeenvolgende keer het Beierse doel verdedigen. Michael Rensing, tot voor kort eerste keus, neemt opnieuw plaats op de bank.

Butt blijft eerste keeper bij Bayern München

Trainer Jürgen Klinsmann besloot vorige week voor het eerste kwartfinaleduel in de Champions League met Barcelona een beroep te doen op de ervaren Butt. Het werd niet direct een succes, want Bayern verloor met liefst 4-0 in Camp Nou. Afgelopen zaterdag hield Butt de nul in het met 4-0 gewonnen treffen met Eintracht Frankfurt.

'Butt staat dinsdag en waarschijnlijk ook de rest van het seizoen tussen de palen', liet Klinsmann maandag weten tijdens een persconferentie. Eerder had de coach zijn beslissing gemotiveerd door te stellen dat de keuze voor Butt te maken had met 'ervaring, rust en uitstraling'.

Rensing had na zijn verbanning naar de reservebank nog zijn verwachting uitgesproken dat hij snel zou terugkeren in de basis. De 24-jarige opvolger van de afgelopen zomer gestopte Oliver Kahn kreeg dit seizoen veel kritiek te verwerken. Rensing werd in 26 competitiewedstrijden 36 keer gepasseerd.

Klinsmann kan tijdens de return tegen Barcelona weer een beroep doen op Daniel Van Buyten en Philipp Lahm. Massimo Oddo kan zeker niet in actie komen, terwijl de inzetbaarheid van Lukas Podolski twijfelachtig is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen