Bayern boos na sneer, Leverkusen-directeur door het stof: 'Dit accepteren wij niet'

Reacties

Bayer Leverkusen-directeur Fernando Carro heeft woensdag zijn excuses aangeboden na opmerkelijke uitlatingen op een supportersbijeenkomst over zijn Bayern München-collega Max Eberl. De Spanjaard reageerde daar op vragen over de toekomst van Leverkusen-verdediger Jonathan Tah, tot woede van Bayern München zelf.

Bayern boos na sneer, Leverkusen-directeur door het stof: 'Dit accepteren wij niet'
© Pro Shots

Met het vertrek van Matthijs de Ligt bij Bayern München lijkt de weg vrij voor Duits international Tah om naar de Allianz Arena te verhuizen. De mandekker wordt al langere tijd gelinkt aan een overstap naar Der Rekordmeister. Carro zei dinsdag de deur dicht te gaan houden voor sportief directeur Eberl van Bayern München.

'Ik heb niets, maar dan ook helemaal niets met Eberl. Ik zal ook niet met hem onderhandelen', zei Carro volgens Kicker nadat de interesse van Bayern in Tah ter sprake kwam bij de supportersbijeenkomst. De verdediger traint op weg naar de Duitse Super Cup tussen Leverkusen en VfB Stuttgart (zaterdag) gewoon bij de ploeg van trainer Xabi Alonso.

Bayern München was boos naar aanleiding van de uitspraken. 'Deze persoonlijke aanval heeft ons enorm geïrriteerd', aldus Bayern-CEO Jan-Christian Dreesen in een officieel statement. 'Ik heb dit ook in een persoonlijk gesprek tegen Carro gezegd. Zulke aanvallen accepteren wij niet. Hij gaf toe dat hij fout zat. Ondanks de concurrentie is het belangrijk dat we ons laten leiden door wederzijds respect.'

Carro is inmiddels teruggekomen op zijn uitspraken. 'Ik ben een emotioneel persoon en mijn uitspraken over Max Eberl vonden plaats in een informele setting met Leverkusen-fans', zei de directeur tegen BILD. 'Ik had niet voorzien dat dit zo breed opgepakt zou worden. Dat verandert niets aan mijn woorden en ik bied daarvoor mijn excuses aan. Ik heb veel respect voor Bayern, de clubleiding en wat de club voor het Duitse voetbal heeft betekend.'

Tah heeft bij Leverkusen nog een contract tot volgend jaar zomer. De 29-voudig international kwam in de zomer van 2015 over van Hamburger SV. De 28-jarige Duitser met Ivoriaanse roots heeft inmiddels 353 officiële wedstrijden voor Leverkusen gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.