Bayern en Werder op kop, problemen HSV

Bayern München, Werder Bremen en Schalke 04 delen de koppositie. Hamburger SV zakte verder weg door een thuisnederlaag tegen Schalke. Bayern en Werder scoorden er op los.

Bayern München-Hertha BSC 4-2
Bayern maakte het zichzelf nog moeilijk tegen Hertha. Aanvankelijk leek de zeer sterk spelende thuisploeg op een simpele zege af te koersen, maar na rust gaven de mannen van Felix Magath bijna een 3-0 voorsprong weg. Bayern was nog wel zo goed begonnen met treffers van Roy Makaay en Willy Sagnol in de eerste vijftien minuten. Makaay werd prachtig weggestuurd door Lukas Podolski en rondde met een laag schot af. Na rust knalde een vrijstaande Claudio Pizarro hard en hoog de 3-0 raak.Maar Hertha knokte zich terug. Eerst scoorde Malik Fathi met het hoofd na een hoekschop van Ellery Cairo, waarna Marko Pantelic in de 73ste minuut de 3-2 raak schoot. Vijf minuten later herstelde Lukas Podolski de marge van twee goals via een counter op aangeven van Sagnol. Mark van Bommel startte net als Makaay in de basis, maar bleef na rust in de kleedkamer achter. Bij Hertha stond Dick van Burik aan de aftrap en viel Cairo in.

VfL Bochum-Werder Bremen 0-6
Werder blijft op gelijke hoogte met Bayern. De ploeg uit Bremen had een fijne start, want al in de zesde minuut scoorde Aaron Hunt met een rebound. Van Bochum had Werder verder weinig te duchten, waardoor de ploeg van coach Thomas Schaaf na rust uitliep naar 6-0 via goals van Christian Schulz, Jurica Vranjes, Diego, Clemens Fritz en Naldo. Diego maakte de mooiste via een prachtige solo.

Hamburger SV-Schalke 04 1-2
Het leed in Hamburg is nog niet geleden. HSV verloor en zakte naar de voorlaatste plaats in de Bundesliga. De nederlaag was terecht. De ploeg van coach Thomas Doll speelde zeer chaotisch en kwam vlak voor rust opnieuw met tien man te staan na een geelrode kaart voor David Jarolim. Na een foute pass van Joris Mathijsen en defensief geschutter van Raphael Wicky kwam HSV na zestien minuten op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Halil Altintop.HSV bleef knokken en maakte via Piotr Trochowski nog voor rust gelijk. En in de 49ste minuut had Boubacar Sanogo de gelegenheid om HSV zelfs op een voorsprong te zetten. Maar hij faalde vanaf de strafschopstip. Vier minuten later kopte Marcelo Bordon zeer fraai de 1-2 raak. Nigel de Jong begon in de basis, kreeg geel en ontsnapte aan een tweede prent en werd tijdens de rust gewisseld.

Borussia Mönchengladbach-VfL Wolfsburg 3-1
Gladbach klom naar de vijfde plaats dankzij een zege op Wolfsburg. De bezoekers kwamen nog wel op voorsprong via Alexander Madlung, maar Die Fohlen kwamen nog voor rust langszij via twee goals in twee minuten: eerst een frommelgoal van Peer Kluge direct gevolgd door een binnengegleden treffer van Oliver Neuville op aangeven van Michael Delura. In de slotfase besliste David Degen het duel. Bij Wolfsburg startten alle Nederlanders in de basis, Rick Hoogendorp keerde na rust niet terug op het veld. Bij Gladbach debuteerde Tobias Levels in de basis. De negentienjarige verdediger is in Duitsland geboren maar heeft Nederlandse ouders.

VfB Stuttgart-Bayer Leverkusen 3-0
Stuttgart won verdiend van Bayer. Gomez zorgde halverwege de eerste helft voor de 1-0 na een een-tweetje met Roberto Hilbert. En na rust knalde zowel Arthur Boka als Thomas Hitzlsperger van afstand raak: 3-0. Stuttgart verzuimde om via tal van counters de score nog verder op te voeren nadat Bayers Carsten Ramelow met een geelrode kaart van het veld was gestuurd. Antonio da Silva miste zelfs nog een strafschop voor de thuisploeg.

Hannover 96-Eintracht Frankfurt 1-1
Met Arnold Bruggink terug in de basis pakte Hannover een punt tegen Eintracht. Vahid Hashemian zorgde voor de 1-0, maar zag voor rust ploeggenoot Michael Tarnat een strafschop missen en na rust Alexander Meier gelijkmaken via een rebound.