Bayern klopt Sporting, Inter pakt Spartak

Bayern München kan na een zege op Sporting de tweede ronde haast niet meer ontgaan. Internazionale pakte eindelijk punten.

Sporting Lissabon-Bayern München 0-1
Bayern ging verrassend eenvoudig met de drie punten aan de haal in Lissabon. De Duitse ploeg schiep het meeste gevaar en kwam via Bastian Schweinsteiger op voorsprong. De international haalde in de negentiende minuut vanaf twintig meter uit en klopte doelman Ricardo met een schot in de verre hoek.De jonge Duitser kreeg vlak na rust nog wel zijn tweede gele kaart, maar daarvan wist Sporting niet te profiteren. Oliver Kahn moest een paar keer ingrijpen, zonder grote problemen. Verder dan een schot op de paal door Anderson Polga kwam de thuisploeg niet. Roy Makaay zag vanaf de bank Mark van Bommel negentig minuten spelen.

Internazionale-Spartak Moskou 2-1
Inter leek na tien minuten de drie punten al op zak te hebben. Julio Ricardo Cruz scoorde twee keer in de openingsfase. Na twee minuten belandde een vrije trap van Alvaro Recoba via Patrick Vieira voor de voeten van de Argentijn, die net binnen de zestien verwoestend uithaalde. En in de negende minuut kopte El Jardinero raak van dichtbij op aangeven van Recoba.

Maar vlak na rust kwam Spartak onverwacht terug tot 2-1 via Roman Pavliutsjenko, na voorbereidend werk van de tijdens de rust ingevallen Quincy Owusu Abeyie. Inter dacht de partij uit te kunnen spelen tegen het zwakke Spartak, maakte via Dejan Stankovic zelfs nog een derde treffer, die om vreemde reden werd afgekeurd, maar had in de slotfase nog het geluk dat Pavliutsjenko in kansrijke positie miste.

Bayern zit op rozen met negen punten, Sporting volgt met vier punten en Inter met drie punten. Spartak heeft slechts één puntje.