Bayern loopt weg bij Hamburg en Bayer

Terwijl Luca Toni weer belangrijk was voor Bayern München, waren er gemengde gevoelens bij de Nederlanders van Hamburger SV. Werder haalde zeer fors uit.

Bayer Leverkusen-Bayern München 0-1Luca Toni bewijst zijn waarde voor Bayern München. In en tegen Leverkusen kroonde de Italiaanse spits zich tot matchwinner door op aangeven van zijn aanvalsmaatje Miroslav Klose in de eerste helft de enige treffer voor zijn rekening te nemen. Bayern hield daarna het aanvalspel van Bayer soepel van zich af.

Hamburger SV-VfL Wolfsburg 2-2Een ingestudeerde hoekschop met Rafael van der Vaart als aangever en Bastian Reinhardt als afmaker zette Hamburger SV op het goede spoor. Na een overtreding van Joris Mathijsen op Marcelinho kwam VfL Wolfsburg via een strafschop langszij. Van Vaart liet zien dat er op hem voorlopig geen maat staat. Met een als voorzet bedoelde vrije trap zette hij HSV opnieuw op voorsprong. Maar dit keer verpestte Ashkan Dejagah het humeur van HSV-trainer Huub Stevens.

Hansa Rostock-VfB Stuttgart 2-1VfB Stuttgart komt maar niet op gang. Ook het blijk van vertrouwen aan het adres van trainer Armin Veh - hij kreeg een nieuw contract - vertaalde zich niet in een goed resultaat. Ook tegen Hansa Rostock beet de regerend kampioen in het stof. Het leed was al voor rust geleden. De aansluitingstreffer van Mario Gomez kon niet voorkomen dat Hansa de derde zege op rij boekte.

Werder Bremen-Arminia Bielefeld 8-1De snelle treffer van Peter Niemeyer was een opmaat voor een productieve wedstrijd van Werder Bremen, dat na 45 minuten Arminia Bielefeld op de knieën had. Maar de ploeg van Thomas Schaaf ging ook na rust vol door, met een eclatante 8-1 zege als resultaat.

Karlsruher SC-Borussia Dortmund 3-1De slechte reeeks van Borussia Dortmund zette zich in Karlsruhe voort. De ploeg van trainer Thomas Doll ging ten onder tegen KSC, dat terecht met 3-1 de wedstrijd winnend afsloot.