Bayern München laat AC Milan ontsnappen

Bayern München had AC Milan bij de kladden. Maar de Beierse formatie verzuimde door te bijten, met een onnodige remise als resultaat (1-1).

Bayern München laat AC Milan ontsnappen

Vooraf stond er een vraagteken achter de naam van Oliver Kahn. De international leek fit genoeg voor basisplaats tegen AC Milan, maar moest na de warming-up alsnog afhaken. Dat betekende het Europese debuut voor Michael Rensing.

Het wegvallen van de routine van Kahn bracht Bayern niet van z'n stuk. De Beierse formatie had nog alle Europese wedstrijden in de nieuwe Allianz Arena winnend afgesloten. En ook AC Milan leek er aan te moeten geloven.

Michael Ballack zette met een heerlijk afstandschot Bayern op het goede spoor. De spelmaker controleerde een afvallende bal en knalde die van enkele meters buiten de zestien achter Milan-doelman Dida. Het was een magere afspiegeling van de verhoudingen, want Bayern was heer en meester.

De kleine marge was niet voldoende voor weer een zege. Een half uur voor het einde kwam AC Milan via een strafschop langszij. Valérien Ismaël had zich in de ogen van scheidsrechter Franck De Bleeckere schuldig gemaakt aan hands. Andrei Sjevtsjenko klaarde de klus; 1-1.

Bekijk hier al onze video's