Bayern neemt afscheid van Miedema

Reacties

Vivianne Miedema gaat op zoek naar een nieuwe club. Werkgever Bayern München laat op de website weten dat het afscheid neemt van de Nederlandse spits. Ook Stefanie van der Gragt kiest voor een vertrek.

Bayern neemt afscheid van Miedema

Drie jaar geleden maakte Miedema haar droomtransfer naar Duitsland. De spits van de Oranje Leeuwinnen speelde 76 officiële duels en werd twee keer landskampioen. De 24-jarige Van der Gragt was maar één seizoen actief voor het ambitieuze Bayern, dat in totaal van acht speelsters afscheid neemt.

Miedema is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe uitdaging. 'De club wilde graag met mij verder, maar ik heb de aanbieding naast mij neergelegd, omdat ik voelde dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Op dit moment focus ik mij op de laatste competitiewedstrijd tegen SGS Essen, want bij winst is de club ook volgend jaar verzekerd van deelname aan de Champions League.'

De Oranje-spits heeft al voor het EK in Nederland een nieuwe bestemming gevonden. Komende week zal Miedema haar nieuwe club bekend maken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.