Bayern optimistisch voor kraker tegen Man United

Voetbal International blikt vooruit op alle kwartfinales in de Champions League. Woensdagavond werken Manchester United en Bayern München hun tweede onderlinge wedstrijd af.

Bayern optimistisch voor kraker tegen Man United


MANCHESTER UNITEDHet immer degelijke Manchester United stevende tot vorige week af op een uiterst succesvol seizoen.
The Red Devils gingen aan kop in de Premier League en reisden vol vertrouwen af richting München voor de eerste wedstrijd in de kwartfinale. Maar in de slotminuut dompelde Ivica Olic de Engelsen in rouw door de winnende treffer (2-1) te maken. Tot overmaat van ramp viel in de Allianz Arena ook dé man in vorm, Wayne Rooney, met een enkelblessure uit. Het doemscenario kreeg de zaterdag erna een vervolg. Tegen concurrent én nummer twee Chelsea ging United opnieuw met 2-1 onderuit en moest het en passant de koppositie afstaan. De verliespartijen van de laatste week doen de druk op het team van manager Sir Alex Ferguson alleen maar toenemen.

Opvallend Even deed het verhaal de ronde dat superspits Wayne Rooney tegen alle verwachtingen in woensdag gewoon aan de aftrap zou verschijnen. Maar Ferguson maakte tijdens de persconferentie bekend dat hij zijn topscorer wel degelijk moet missen. Het meespelen van de aanvaller is dit seizoen van doorslaggevend belang voor United. Menig spits zou immers na afloop van het seizoen al tevreden zijn met het aantal goals dat de geblokte spits tot dusver wist te produceren. Rooney trof in de Premier League al 26 keer doel en vond in de Champions League vijfmaal het net. Vriend en vijand vielen afgelopen week over elkaar heen met het de hemel in prijzen van de aanvaller. Zo zei Arjen Robben: 'Wij hopen dat hij het duel niet haalt, simpelweg omdat hij té belangrijk is voor United.' Robben kreeg dus zijn zin. Maar met of zonder Rooney; door het gescoorde uitdoelpunt blijft een 1-0 zege op Old Trafford voldoende voor een plaats bij de laatste vier.

Afwezigen Anderson (knie), Brown (middenvoetsbeentje), Owen (hamstring), Rooney (enkel). BAYERN MÜNCHENIn München is het positivisme alom. De ploeg van trainer Louis van Gaal heroverde zaterdag de koppositie door Schalke 04 met 1-2 te verslaan.
Der Rekordmeister heeft dan ook alle kans op een memorabel seizoen. Met de koppositie in de Bundesliga, de bekerfinale tegen Werder Bremen en een goede uitgangspositie tegen Manchester ligt er nog genoeg moois voor Van Gaal, Robben en Van Bommel in het verschiet.

Opvallend Bayern München speelde dit seizoen al meerdere alles-of-niets-wedstrijden. Telkens kenden de beslissende duels een goede afloop voor de Duitsers. In de Champions League werd uit bij Fiorentina weliswaar met 3-2 verloren, maar waren de twee uitdoelpunten voldoende om de kwartfinale te bereiken. Eerder in het toernooi was een overwinning in Turijn tegen Juventus de enige optie om de groepsfase te overleven. De ploeg van trainer Van Gaal slaagde glansrijk in die opgave: 1-4. Ook in Gelsenkirchen tegen Schalke stond er al twee keer deze jaargang een hoop op het spel. Maar opnieuw ging Bayern uitstekend om met de druk. De halve finale in de DFB-Pokal werd in de verlenging na een magistraal doelpunt van Robben winnend afgesloten en de eerder aangehaalde competitiewedstrijd van zaterdag leverde eveneens drie punten op. United is gewaarschuwd.

Afwezigen Afwezigen: Onzeker: Robben (kuit), Van Buyten (knie).

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's