Bayern trekt flink de portemonnee en heeft Olise binnen

Reacties

Bayern München heeft Michael Olise (22) officieel binnen. De Franse buitenspeler komt over van Crystal Palace. Olise tekent in Beieren een contract tot de zomer van 2029.

Bayern trekt flink de portemonnee en heeft Olise binnen
© Pro Shots

Volgens Britse media betaalt de Duitse grootmacht zo’n 60 miljoen euro voor Olise. Daarmee is hij de duurste uitgaande transfer ooit van de club uit Londen. Aaron Wan-Bissaka (Manchester United) voerde die lijst tot op heden aan. Ook Chelsea was geïnteresseerd in de diensten van Olise, maar grijpt dus mis.

Vorig seizoen was de aanvaller goed voor tien goals en zes assists. In het jaar daarvoor tekende hij voor elf assists. Crystal Palace wilde graag met Olise door, maar dat bleek onmogelijk. Olise speelde sinds de zomer van 2018 voor Crystal Palace. Eerder kwam hij uit voor Reading en de jeugdelftallen van Manchester City, Arsenal en Chelsea.

Voordat Olise aansluit bij de ploeg van nieuwe trainer Vincent Kompany, speelt hij eerst nog de Olympische Spelen in Parijs met Frankrijk. Thierry Henry is de bondscoach van dat elftal.

Spelersprofiel

M. Olise


Geboortedatum:
12 december 2001
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
London
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,84 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Bayern München
Nationaal team:
Frankrijk
Nationaal team:
Frankrijk Onder 23
Bekijk hier al onze video's
Meer M. Olise
Meer over M. Olise
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.