Olise denkt aan ander Bayern-icoon na Robben-vergelijking

Reacties

Michael Olise is geweldig gestart bij Bayern München. Zo goed zelfs, dat hij in Duitse media al werd vergeleken met Bayern-legende Arjen Robben. Zelf denkt de Fransman liever aan een landgenoot die furore maakte in Beieren.

Olise denkt aan ander Bayern-icoon na Robben-vergelijking
© Pro Shots
Werder Bremen
Werder Bremen
0 - 5
Bayern München
Bayern München

Zaterdag zette Olise een uitroepteken achter zijn superstart in Duitsland. De buitenspeler, die deze zomer voor 53 miljoen euro overkwam van Crystal Palace, was goed voor twee goals en twee assists toen de recordkampioen Werder Bremen verpletterde (0-5).

Door zijn spel – als linkspoot op rechtsbuiten – was de vergelijking met Arjen Robben snel gemaakt in de Duitse media. Ploeggenoot Harry Kane bleef voorzichtig: 'Dat is wel een grote vergelijking, daarvoor is nog een lange weg te gaan. Robben was een van de beste in de wereld op zijn positie.'

Olise kijkt zelf juist liever naar een ander Bayern-icoon: Franck Ribéry. 'Als ik denk aan landgenoten die voor Bayern speelden, denk ik vooral aan hem', zei de 22-jarige na zijn galavoorstelling.

Kane ging nog even door over zijn nieuwe aanvalspartner. 'Hij was een constante dreiging vandaag. Allereerst is hij een goede speler, maar het is ook een hele leuke jongen. Hij vindt het echt leuk om in München te zijn.' Kane en Olise vinden elkaar makkelijk, zaterdag bedienden ze elkaar allebei eenmaal.

Olise was in zijn eerste vier Bundesliga-wedstrijden goed voor drie goals en twee assists. Slechts vijf andere Bayern-spelers waren in hun eerste vier wedstrijden op het hoogste Duitse niveau direct betrokken bij minimaal vijf goals: Kane zelf (5), Rainer Ohlhauser (5, in 1965), Paolo Guerrero (5, in 2004), Luca Toni (6, in 2007) en Douglas Costa (6, in 2015).

Zaterdag neemt Bayern het in de eigen Allianz Arena op tegen landskampioen Bayer Leverkusen. Daarna mag de in Londen geboren Olise terug naar zijn geboorteland: Bayern speelt in de Champions League tegen Aston Villa. 

Bundesliga

Stand Bundesliga 2024/2025

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
4
4
0
0
16-3
+13
12
2
Borussia Dortmund
5
3
1
1
11-9
+2
10
3
Bayer Leverkusen
4
3
0
1
13-9
+4
9
* Actueel tot en met 28 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer M. Olise
Meer over M. Olise
Meer A. Robben
Meer over A. Robben
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.