Zeven goals in vier dagen voor Kane: Bayern start CL met recordzege

Bayern München is dinsdagavond uit de startblokken geschoten in de Champions League. Mede dankzij vier goals van Harry Kane won de ploeg van trainer Vincent Kompany met grote cijfers van Dinamo Zagreb en vestigden een record door negen keer te scoren in één CL-wedstrijd.

Bayern München
9 - 2
Dinamo Zagreb

Bayern won zaterdag al met grote cijfers van Holstein Kiel (6-1), mede dankzij drie goals van Kane. Drie dagen later ging het tegen Zagreb opnieuw heel gemakkelijk voor de Duitse recordkampioen. Nadat een doelpunt van Serge Gnabry nog werd afgekeurd wegens buitenspel, ging de bal op de stip. Kane benutte het buitenkansje en evenaarde Wayne Rooney als Engelsman met meeste goals in de Champions League (30).

Bayern liep nog voor rust uit naar een comfortabele voorsprong. Het hoogtepunt van de avond was de 2-0 van Raphaël Guerreiro, die na een fantastische aanval snoeihard raak knalde. De assist van Jamal Musiala met de borst mocht er ook zijn. Vervolgens bekroonde Michael Olise zijn Champions League-debuut met een doelpunt. De Franse vleugelspits, overgekomen van Crystal Palace, kopte raak uit een voorzet van Joshua Kimmich.

Zo was er geen vuiltje aan de lucht voor Bayern, maar dat moest na rust wel even wakker worden geschud. Sven Ulreich, de vervanger van de in de rust uit voorzorg gewisselde Manuel Neuer, kreeg binnen vijf minuten twee goals om zijn oren van Bruno Petkovic en Takuyo Ogiwara. Kane en Olise maakten met hun tweede goals van de avond echter korte metten met de onverwachte opleving van Dinamo Zagreb.

Daarna denderde Bayern door. In eerste instantie ging er wegens buitenspel nog een streep door de hattrick van Kane, maar de Engelse goalgetter greep die daarna alsnog door twee penalty's te benutten. Ook Thomas Müller vestigde als invaller nog een mijlpaal. De Bayern-routinier is met 152 wedstrijden nu de man met de meeste CL-duels voor een club, hij passeerde Xavi (Barcelona). Leroy Sané en Leon Goretzka maakten de negenklapper compleet.