Olise grote uitblinker tijdens volgende voetbalshow van Bayern in Bremen

Bayern München heeft voor de tweede keer in een week tijd hard uitgehaald: na de monsterzege op Dinamo Zagreb (in de Champions League) werd zaterdagmiddag in de Bundesliga Werder Bremen op de pijnbank gelegd. Michael Olise was de grote man bij de bezoekers met twee goals en twee assists.

Werder Bremen
0 - 5
Bayern München

Bayern blijft na vier optredens zonder puntenverlies in de Bundesliga. Vier dagen na de recordzege in de Champions League tegen Dinamo Zagreb ondervond de ploeg van trainer Vincent Kompany ook weinig hinder van Werder Bremen. Frans international Olise opende halverwege de eerste helft de score in het Weserstadion. Na een assist van Harry Kane tikte hij van dichtbij de 0-1 binnen.

Negen minuten later was Olise ook betrokken bij de 0-2: dit keer dribbelde de Fransman knap voorbij een aantal tegenstanders en vond Jamal Musiala, die alleen voor het doel simpel raak tikte. De naam van Kane ontbrak na de eerste helft nog op het scorebord, maar na een klein uur pikte ook de Engelsman een goal mee. Olise zag Kane op de rand van het strafschopgebied vrij staan en de spits van Bayern schoot beheerst raak.

Olise groeide uit tot de grote man bij Bayern en maakte na een combinatie met Serge Gnabry de 0-4. Niet lang daarna vergrootte Gnabry de feestvreugde voor de gasten door de 0-5 in de verre hoek te plaatsen. In de slotfase ging Olise bij zijn wissel met applaus van het veld in het Weserstadion. Zijn teller staat nu al op vijf doelpunten en drie assists voor Der Rekordmeister sinds zijn overstap van Crystal Palace deze zomer.

VfL Bochum
VfL Bochum
2 - 2
Holstein Kiel

VfL Bochum begon zaterdag tegen Holstein Kiel met zes voormalig Eredivisie-spelers in de basis en twee daarvan onderscheidden zich in de eerste helft. Matus Bero (ex-Vitesse) en Myron Boadu zorgden na een kwartier voor de 1-1, nadat Holstein Kiel op voorsprong was gekomen door spits Benedikt Pichler. Bero scoorde op aangeven van Boadu. Nog voor de rust bracht Lukas Daschner de thuisploeg aan de leiding. Bochum leek op weg naar de eerste zege van het seizoen, maar incasseerde vlak voor tijd nog de 2-2 na een intikker van Shuto Machino. Boadu deed 63 minuten mee bij Bochum, Dani de Wit de hele wedstrijd.

Union Berlin
2 - 1
1899 Hoffenheim

Union Berlin kende met Danilho Doekhi in de basis een geweldige start tegen 1899 Hoffenheim. Al na vijf minuten stond het 2-0 voor de thuisclub. Tom Rothe en Jeong Woo-yeong hielpen Union Berlin op rozen. Het publiek in de Alte Försterei moest daarna lang wachten op meer spektakel. Zo'n twintig minuten voor tijd nam de spanning nog toe in Berlijn na een doelpunt van Marius Bulter, maar Union Berlin behield de voorsprong.

Heidenheim
Heidenheim
0 - 3
SC Freiburg
SC Freiburg

SC Freiburg worstelde een helft lang met FC Heidenheim, maar Ritsu Doan (voormalig FC Groningen en PSV) zorgde in de tweede helft voor het verschil. De Japanner kwam na 54 minuten vanaf de rechterkant naar binnen en schoot met links heerlijk raak in de verre hoek. Freiburg nam kort daarna verder afstand via Vincenzo Grifo. De Duitse spits maakte zowel de 0-2 als de 0-3.