Kane grapt naar teamgenoten na elfde Bayern-hattrick en nieuw CL-record

Reacties

Bayern München en Harry Kane beleefden dinsdagavond een memorabele avond tegen Dinamo Zagreb.  Kane mocht weer een wedstrijdbal mee naar huis nemen en is Wayne Rooney gepasseerd op de Engelse topscorerslijst in de Champions League.

Kane grapt naar teamgenoten na elfde Bayern-hattrick en nieuw CL-record
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
9 - 2
Dinamo Zagreb
Dinamo Zagreb

Bayern boekte dinsdag de grootste Champions League-zege in de clubgeschiedenis en vier van de negen goals kwamen op naam van Kane. De 31-jarige spits trad daarmee in de voetsporen van Mario Gomez, teamgenoot Serge Gnabry en Robert Lewandowski. Zij vonden ook ooit vier keer het net voor Bayern in een Champions League-duel.

Voor Kane staat de teller nu op liefst 53 doelpunten in vijftig officiële duels voor Bayern. Tegen Dinamo Zagreb maakte hij voor de elfde keer drie (of meer) doelpunten in een optreden voor de Duitse topclub. 'Ik bewaar alle ballen na een hattrick. De jongens zijn het misschien beu om ze te signeren, maar laat ze maar komen', zei Kane al lachend bij Amazon Prime.

De spits van Bayern is nu ook de meest trefzekere Engelsman in de Champions League-geschiedenis. Hij passeerde dinsdag Wayne Rooney (dertig goals) en staat nu op 33 treffers. 'Mijn zoon Louis, van drie jaar, begint steeds meer van voetbal te houden. Ik zal de bal naast zijn bed leggen en dan zal hij vast gelukkig zijn als hij 's ochtends wakker wordt.'

© Pro Shots

Kritische noot
Ondanks de historische zege had Kane nog wel een punt van kritiek: Dinamo Zagreb kwam kort na rust terug van 3-0 naar 3-2. 'Het lag een paar minuten helemaal open bij ons. Ik weet eerlijk gezegd niet wat daar gebeurde, we lieten de wedstrijd kort uit onze handen glippen. Dat is wel iets waarvan we moeten leren', verklaarde de topscorer bij Sport1.

Trainer Vincent Kompany genoot van het optreden van zijn ploeg, maar zal niet lang nagenieten. 'Dat we negen keer scoorden is buitengewoon, maar uiteindelijk draait het om de drie punten', zei de Belg op de persconferentie na de wedstrijd. 'De twee tegendoelpunten waren een smetje, al hielden we daarna het hoofd koel. Het was een mooie avond voor ons.'

Simpele baan
De 38-jarige Kompany werd na afloop nog gevraagd of het hoofdtrainerschap bij Bayern niet boven zijn pet zou zijn. 'Ik zou graag wat dieper op die vraag ingaan. Het is een simpele baan. Ik werk graag met de spelers, ik probeer ze te verbeteren, ik probeer het team te verbeteren, ik probeer mezelf te verbeteren. Het is dus eigenlijk niet echt een vraag die ik zou moeten beantwoorden', aldus de geagiteerde trainer.

'Ik zou je een diepgaand antwoord kunnen geven, maar deze vraag verdient het niet echt. Maar ik zal je kort iets vertellen om een ​​punt te bewijzen. Ik ben geboren in Brussel, mijn vader was een Congolese vluchteling. Wat waren mijn kansen om überhaupt in de Premier League te spelen, iets te winnen als speler, voor het nationale team te spelen? De kans was 0,000 of zoiets. Nu ben ik coach. Stop je met geloven in jezelf en wat je kunt bereiken vanwege wat andere mensen zeggen? De juiste mentaliteit is om door te gaan en uiteindelijk faal je als je faalt, als je slaagt, slaag je. Maar je kunt altijd beter worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.