Bayern wint na 2-0 achter, Schalke speelt wéér gelijk

Bayern München én Eintracht Frankfurt knokten zich naar een zege na een 2-0 achterstand. Patrick Paauwe hielp Borussia Mönchengladbach aan drie punten en Schalke 04 verspeelde punten tegen tien man van Arminia Bielefeld.

Bayern München-VfL Wolfsburg 4-2
Na 33 minuten was Wolfsburg op weg naar een overwinning. Die Wölfe hadden een handvol goede kansen gehad en waren via een benutte strafschop van Grafite en een kopbal van Edin Dzeko op een 0-2 voorsprong gekomen. Bayern leek aangeslagen, maar met een uithaal vanaf 22 meter zorgde Franck Ribéry in de 41ste minuut voor de onverwachte aansluitingstreffer.

Mede dankzij de goal van Ribéry verscheen er na rust een heel ander Bayern op het veld. De thuisploeg domineerde nu wel en kwam binnen twintig minuten op een 3-2 voorsprong. Mark van Bommel tekende voor de gelijkmaker, door vanaf vijftien meter raak te koppen. En even later zorgde invaller Tim Borowski er van dichtbij voor dat Bayern op 3-2 kwam. In de tachtigste minuut besliste Bastian Schweinsteiger het duel met een intikker.

Schalke 04-Arminia Bielefeld 0-0
Schalke liep zich stuk op Arminia, dat vooral naar Gelsenkirchen was gekomen om te verdedigen. De ploeg uit Bielefeld slaagde in de opzet, al moesten Michael Lamey en zijn ploeggenoten het laatste half uur met tien man verder na de tweede gele kaart van Jonas Kamper. Schalke kreeg wel enkele kansen via Jefferson Farfán, Halil Altintop en Gerald Asamoah, maar de ploeg van coach Fred Rutten kwam in de Bundesliga voor de derde opeenvolgende keer niet verder dan een gelijkspel.

Hannover 96-Werder Bremen 1-1
Hannover en Werder zorgden voor een boeiende derby met een passende eindstand. Christian Schulz zette de thuisploeg al na negen minuten op 1-0 door bij de eerste paal raak te knikken na een hoekschop. Vlak voor rust kwam Bremen verdiend op gelijke hoogte. Mesut Özil en Jurica Vranjes speelden Hugo Almeida vrij, die met een fraaie lob de 1-1 op het scorebord zette.

Borussia Mönchengladbach-Karlsruher SC 1-0
Patrick Paauwe tekende voor de winnende treffer van Borussia. De aanvoerder schoot de bal in de linkerhoek nadat Rob Friend de bal voor de voeten van de Nederlander had geknikt. Daarmee forceerde Paauwe de beslissing in een duel waarin beide clubs lange tijd voorzichtig opereerden.

Energie Cottbus-Eintracht Frankfurt 2-3
Na vijftien minuten leek Energie Cottbus op weg naar een makkelijke overwinning. De thuisploeg had via twee goals van Dimitar Rangelov een 2-0 voorsprong genomen. Maar Eintracht knokte zich terug en boekte de tweede zege in successie. Michael Fink, Martin Fenin en Nikos Liberopoulos maakten de goals. Met een rake kopbal zorgde Liberopoulos voor de winnende treffer.