Beelen over clash met Lukaku: 'Ik kan niet met de handrem erop spelen'

Feyenoord-verdediger Thomas Beelen kijkt met een voorzichtig tevreden gevoel terug op de ontmoeting met AS Roma en Romelu Lukaku. De ervaren spits van Roma maakte na ruim een uur de gelijkmaker in De Kuip.

Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
AS Roma
AS Roma

Beelen begon voor de tweede keer in dit Europese seizoen voor Feyenoord in de basis. Eerder startte hij al in de Champions League-wedstrijd tegen Celtic. Bij het thuisduel met AS Roma in de tussenronde van de Europa League kwam de 22-jarige mandekker vaak tegenover Lukaku te staan.

Zonder handrem
'Ik denk over de gehele wedstrijd dat Dávid (Hancko, red.) en ik het oké deden. De eerste twintig minuten hadden we het lastig. Toen had Lukaku een paar goede momenten', aldus Beelen tegen ESPN. 'Als team hadden we hem redelijk onder controle. Het was oké.'

Na een klein kwartier kreeg Beelen al een gele kaart: 'Dat was heel vervelend. Maar het was niet zo dat ik er echt mee zat of dat ik er veel over nadacht. Je kunt tegen een spits als Lukaku niet met de handrem erop spelen', zei de verdediger die vorig jaar zomer overkwam van PEC Zwolle.

Teleurstelling
Quilindschy Hartman hield gemengde gevoelens over aan het gelijkspel. 'We deden elkaar pijn met goals op momenten dat we het niet van elkaar verwachtten. Als je met een 1-0 voorsprong de rust ingaat, dan hoop je met een beter resultaat dan 1-1 later weer de kleedkamer in te gaan. We zijn dus toch wel eerder teleurgesteld dan tevreden.'