Bekogelde Southgate: 'Ik begrijp de kritiek en loop er niet voor weg'

Reacties

Bondscoach Gareth Southgate van Engeland ligt hevig onder vuur ondanks het bereiken van de achtste finales op het EK. Na het gelijkspel tegen Slovenië uitten Engelse supporters op opmerkelijke wijze hun ongenoegen richting Southgate.

Bekogelde Southgate: 'Ik begrijp de kritiek en loop er niet voor weg'
© Pro Shots
Engeland
Engeland
0 - 0
Slovenië
Slovenië

Toen de spelers van Engeland en Southgate in het RheinEnergieStadion in Keulen een ronde over het veld liepen om de Engelse fans te bedanken, werden vanaf de tribunes plastic bekers richting de bondscoach gegooid. Een deel van de aanhang van The Three Lions toonde op deze manier zijn ongenoegen over het vertoonde spel van de ploeg van Southgate.

Mikpunt
'Ik begrijp de kritiek en ik loop er ook niet voor weg', zei Southgate op de persconferentie na de wedstrijd. 'Maar het belangrijkste is dat we als team nu bij elkaar blijven. Ik begrijp dat de focus op mij ligt en dat is beter dan dat het team het mikpunt is. Het zorgt ervoor dat we in een ongebruikelijke omgeving moeten werken.'

'Ik heb geen enkel land zich zien kwalificeren voor de volgende ronde en zo bejegend zien worden', aldus Southgate, wiens elftallen op eerdere toernooien juist werden geprezen. 'We hebben ervoor gezorgd dat de wedstrijden van Engeland weer leuk werden om te kijken en ook om te spelen voor onze spelers. We gaan er alles aan doen om dat in stand te houden.'

© Pro Shots

De kans is groot dat Engeland komende zondag in Gelsenkirchen tegenover Oranje staat in de achtste finales. Southgate voelt de druk, maar heeft nog steeds veel vertrouwen in de samenwerking met zijn selectie. 'Ik zit nog altijd goed op mijn plek. Ik ben al twintig jaar betrokken bij de Engelse ploeg en heb al het nodige meegemaakt. Het blijft mijn taak om het beste uit dit team te halen', zei de oud-international van Engeland.

Doel bereikt
Engeland-aanvoerder Harry Kane bekijkt de situatie van de positieve kant. 'Ons doel was om de eerste plek te veroveren in de groep. Dat is gelukt. Het was een zware wedstrijd en we speelden beter dan in de vorige twee groepsduels. We hebben genoegen kwaliteiten in onze selectie om nog stappen te kunnen maken', aldus Kane.

Europees Kampioenschap

Stand Groep C Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
1
2
0
2-1
+1
5
2
Denemarken
3
0
3
0
2-2
0
3
3
Slovenië
3
0
3
0
2-2
0
3
4
Servië
3
0
2
1
1-2
-1
2
* Actueel tot en met 1 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.