België in de ban van opmerkelijke actie van aanvoerder De Bruyne richting fans

Reacties

Eén doelpuntje en alles was anders geweest. Eén goaltje tegen Oekraïne en België had Poule E gewonnen. Die treffer bleef uit en nu wacht een achtste finale tegen Frankrijk. Daar is bij onze zuiderburen niemand blij mee. Na afloop gaat het vooral over een opmerkelijk incident na afloop.

België in de ban van opmerkelijke actie van aanvoerder De Bruyne richting fans
© Pro Shots
Oekraïne
Oekraïne
0 - 0
België
België

Een groep supporters van de Rode Duivels liet zijn ongenoegen blijken na afloop van de matte partij in Stuttgart. Toen aanvoerder Kevin De Bruyne het gefluit hoorde, maande hij zijn troepen naar de kleedkamer zonder het publiek te bedanken voor het investeren van veel tijd en geld om de wedstrijd bij te wonen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Teleurstelling is de voornaamste verklaring voor deze woede-uitbarsting. Dit was een zeldzaam tafereel. Toen Jan Vertonghen en De Bruyne hun fans gingen begroeten, stuitten ze op boegeroep. De Bruyne dirigeerde iedereen naar binnen. Andere spelers begrepen het niet. Youri Tielemans werd zelfs boos', zag La Dernière Heure. Ook aan de andere kant van de taalgrens werd het gezien.

'In het slot leken de Duivels vooral tevreden met het gelijkspel. Zij overtuigden opnieuw niet. Na affluiten werden de spelers uitgefloten door de eigen fans. Jan Vertonghen ging met de armen wijd open uitleg vragen, aanvoerder De Bruyne stuurde iedereen naar binnen. Vertonghen incluis. Ze gingen dan maar naar binnen zonder hen te groeten', schrijft Het Laatste Nieuws. In Het Nieuwsblad al evenmin veel enthousiasme:

'Het was zo erg dat onze nationale voetbaltrots door een deel van de 10.000 meegereisde fans na afloop werd uitgefloten. Het inspireerde De Bruyne zijn ploegmaats te sommeren de supporters niet te gaan groeten. Niet nodig, van de twee kanten. Maar de prestatie van de Rode Duivels zette absoluut niet aan tot een hoera-stemming. De ster van bondscoach Domenico Tedesco is ook flink getaand.'

Domenico Tedesco, keuzeheer der Belgen, toonde op de persconferentie onbegrip over de reactie van het publiek. 'Mijn spelers begrijpen niet dat we nu worden uitgefloten. Ook voor mij was het een grote verrassing om dat waar te nemen. We hebben onze aanhang nodig, we hebben elkaar nodig. Oekraïne was een lastige tegenstander. We hebben er alles aan gedaan om te scoren, we moeten dit nu accepteren.'

In het praatprogramma Deviltime op VTM, tot slot, is ex-PSV'er Marc Degryse al evenmin zonnig gestemd. 'Je weet dat België veel beter kan, maar ik geef ze wel slechts 30 procent kansen tegen de Fransen. Je moet al hopen dat de Fransen óók blijven prutsen', besluit Degryse. 'Al kunnen we natuurlijk wel fantastisch counteren. Maar dan zal het sneller en zorgvuldiger moeten gaan dan vandaag.'

Europees Kampioenschap

Stand Groep E Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Roemenië
3
1
1
1
4-3
+1
4
2
België
3
1
1
1
2-1
+1
4
3
Slowakije
3
1
1
1
3-3
0
4
4
Oekraïne
3
1
1
1
2-4
-2
4
* Actueel tot en met 27 jun. 2024

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer K. De Bruyne
Meer over K. De Bruyne
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.