België speelt thuiswedstrijd tegen Israël in Hongarije: 'Zijn teleurgesteld'

België speelt op vrijdag 6 september een Nations League-wedstrijd tegen Israël, maar werkt die niet in eigen huis af. De ploeg van bondscoach Domenico Tedesco reist daar helemaal voor af naar Hongarije. 

België speelt thuiswedstrijd tegen Israël in Hongarije: 'Zijn teleurgesteld'
© Pro Shots

Vanwege de oorlog tussen Israël en Palestina kan de wedstrijd sowieso niet in Israël worden gespeeld en daarnaast wilde geen enkel lokaal bestuur in België de wedstrijd organiseren, uit angst voor ongeregeldheden. Daarom heeft de KBVB besloten om het duel in Debrecen (Hongarije) af te werken. 'De KBVB dankt de stad, de club en UEFA voor hun beschikbaarheid en bereidwilligheid. Alle nodige maatregelen om de wedstrijd op een veilige en serene manier te organiseren, zullen worden getroffen', aldus de bond.

'Een thuiswedstrijd hoort thuis te worden gespeeld, in eigen land. We zijn dan ook teleurgesteld dat geen enkele stad de Rode Duivels kan ontvangen. We starten de Nations League met een domper, maar willen er op sportief vlak wel meteen staan. En voor de wedstrijden tegen Frankrijk en Italië rekenen we op ons supporterslegioen in het Koning Boudewijnstadion', laat CEO Piet Vandendriessche weten via de eigen kanalen.

Bekijk hier al onze video's